Током дана облачно вријеме с падавинама

 У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ и данас се очекују падавине, али ће увече доћи до смањења њиховог интензитета.

Република Српска 27.12.2020 | 09:16
Током дана облачно вријеме с падавинама

Током пријеподнева је у централним и источним вишим предјелима могућа сусњежица, која ће потом прећи у ледену кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана и даље ће бити облачно, понегдје на планинама са сусњежицом, а на југу са кишом која ће се задржати и током наредне ноћи.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, на југу слаба бура.

Дневна температура ваздуха од нула до пет, на југу до 11, на планинама од минус три степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме, а снијег пада понедгје.

Хан Пијесак и Чемерно су јутрос са минус шест степени били најхладнији, док су у 7.00 часова на Мраковици, у Калиновику, на Сокоци и на Иван Седлу измјерена минус четири степена.

Температура ваздуха у исто вријеме у осталим мјестима: Мркоњић Град минус два, Гацко, Шипово, Сребреница, Бугојно и Ливно минус један, Вишеград, Зворник, Нови Град, Рибник, Рудо, Фоча, Бихаћ, Тузла и Градачац нула, Бијељина, Приједор, Добој, Зеница, Сарајево и Сански Мост један, Србац два, Груде три, Билећа пет, Мостар и Неум шест и Требиње осам степени Целзијусових.

Висина снијега јутрос у Калиновику износи 40 центиметара, на Хан Пијеску и на Иван Седлу 39, на Чемерну 38, на Сокоцу 28, у Сребреници 22, у Сарајеву 19, у Гацку 20, на Мраковици десет, у Мркоњић Граду, Шипову и Рудом шест, у Бугојну пет, у Фочи, Рибнику, Бихаћу и Тузли четири, а у Вишеграду један центиметар.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Билећи - 39 литара по метру квадратно, затим у Зворнику 23, на Чемерну 33, у Требињу 28, на Хан Пијеску 27, у Сребреници 25, у Рудом 23, у Гацку 20, на Сокоцу 18, у Калиновику, Фочи и Вишеграду 16, на Мраковици 14, у Шипову и Бијељини осам, у Добоју седам, а у Мркоњић Граду четири литра по метру квадратном. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Змај

27.12.2020 10:15

Први снијег је забијелио и одмах хаос. Путеви катастрофа, застоји,гужве и колоне. Кући кад дођеш нема струје. Живот као у претхисторији. Толико високе плаће у ЕП. Сви имају преко 1500-2500 км, а сваке зиме ми смо без струје. Кад их питаш, кажу виша сила. Па наравно да је виша сила. Зато ви цијело љето ходате и дангубите. Питам се има ли икакве координације и плана. Да се обилазе села, сијеку гране које сметају напонским жицама, да се стубови, бандере, далеководи који су слаби учврсте, мијењају. Не,код нас тек када настане проблем, онда се иде на терен и ради. То је Босна. Нигдје је нема, дијаспора је воли, држављани је мрзе, а нигдје већег јавашлука.

ОДГОВОРИТЕ