Комеморација и сахрана Миће Мићића

Дугогодишњи градоначелник Бијељине Мићо Мићић остаће упамћен као човјек који је обиљежио развој Бијељине у савремени град и један од главних покретача развоја Републике Српске, рекао је на комеморативном скупу поводом Мићићеве смрти предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Република Српска 25.12.2020 | 11:59
Комеморација и сахрана Миће Мићића

Комеморација поводом смрт бившег градоначелника Бијељине Миће Мићића, одржана је у Центру за културу Семберија.

У присуству чланова породице и родбине, бројних пријатеља и сарадника од Мићића су се опростили, у име породице, кћерка Мила, предсједник Владе РС Радован Вишковић, у име Градске управе говорио је проф. др Владо Симеуновић, а испред Странке демократске Српске Семберија Предраг Јовић.                                         

– Драги тата, покушаћемо да будемо храбри и достојанствени, као што си ти увијек био. Дјела која остају иза тебе памтиће се дуго и свједочанства су твог лика, а ми ћемо се трудити да слиједимо твој примјер. Вријеме ће пролазити, али бол остаје заувијек – рекла је кроз сузе Мићићева кћерка Мила. 

Премијер Српске Радован Вишковић рекао је да Мићићевим одласком највише губи његова породица, али да су искрено ожалошћени сви, његови пријатељи, колеге и сарадници.

– Остаће упамћен као човјек који је обиљежио развој Бијељине и који је најзаслужнији за то што је Бијељина постала модеран град и покретач развоја, е само Семберије, него и цијеле Републике Српске. Нама у Влади је било задовољство и привилегија да заједно са њим креирамо пројекте који ће унаприједити живот људи овога краја. Све што смо договорили са Мићом реализоваћемо у наредном периоду. То је наш друг према њему и становницима овог краја – рекао је премијер Српске.  

Дјела, која је створио, наџивјеће Мићу Мићића, оцијенио је и проф. др Владо Симеуновић, који се на комеморацији обратио као представник градске администрације.

– Наш Мићо успио је да изгради порушене мостове између људи различитих схватања и заједно са њима створи средину у којој се људи неће дијелити према вјери, нацији, поријеклу, него ће тражити оно што их повезује. Такав став је препознат, а Бијељина постала град који се најбрже развија и од кога се учи, град у којем су људи највеће богатство, град који реализује пројекте за будућа поколења. Управо тим пројектима довео је Европу у Бијељину, али нажалост није дочекао да новим ауто-путем Бијељину одведе у Европу. Вјерујем да ће тај циљ и наше снове остварити будуће генерације – рекао је Симеуновић.

Члан „СДС Семберија“ Предраг Јовић поручио је да је прерана смрт Миће Мићића ненадокнадив губитак за Бијељину, Семберију, Републику Српску и Босну и Херцеговину.

– И када се борио за интересе Бијељине и сукобљавао своје мишљење са другим људима, радио је то поштујући политичке супарнике и никада не вријеђајући или радећи нешто лоше. Вјеровао је наш Мићо да правећи од Бијељине примјер другим срединама, најбоље ради на развоју Републике Српске и Босне и Херцеговине. Његовим путем ћемо наставити – нагласио је Јовић.

Епидемиолошке мјере, спријечиле су долазак на комеморацију бројних представника пријатељских градова Бијељине, а који су упутили телеграме сучешћа породици и сарадницима Миће Мићића.

Мићић је преминуо 23. децембра, у 64. години, од посљедица заразе вирусом корона.

Мићо Мићић сахрањен је данас на градском гробљу у Пучилама.

БН ТВ