Хиљаде возача проводе Божић на граници

Хиљаде страних возача камиона проводе Божић по грегоријанском календару у својим возилима на граничном прелазу на југу Енглеске упркос залагањима да они стигну у своје земље.

Свијет 25.12.2020 | 11:29
Хиљаде возача проводе Божић на граници

Стотине британских војника ангажовани су у операцији масовног тестирања возача у Кенту након што је Француска привремено забранила теретни саобраћај са Британијом због појаве новог соја вируса корона.

То је изазвало велики застој у луци Довер. Саобраћај је од јутрос покренут, а војсци у тестирању возача помажу и француски ватрогасци, пренио је АП.

Више од 700 камиона добило је дозволу да наставе пут од када је Француска прије два дана поново отворила границу за лица која имају негативан ПЦР тест.

Око 5.000 возача и даље не могу да крену кући и налазе се у својим возилима на затвореној дионици ауто-пута М20 и у самом Доверу.

Неки од њих блокирани су већ седам дана.

Британска жељезница организовала је подјелу хране овим људима. Седам возова са храном кренуло је из Лондона у посљедњих 48 часова, а у акцији помаже и организација "Војска спаса".

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хвала им

25.12.2020 11:02

Ово је срамота за политицаре неких земаља. Овако поступање са возацима се мора зауставити.То су људи који нам обезбедјују зивотне намирнице.Зато су, поготово у овим временима, заслузили много висе од онога него сто добијају.Дзаба нам позитивни тестови ако камиондзије нису стигли да довезу зивотне намирнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.12.2020 12:03

Луда кућа. Оде ово све у п. м.

Name

Стварно

25.12.2020 19:43

Грехота велика према овим људима.