У ДНС је више оних који неће продати вјеру за вечеру

“Одлука да ДНС оде у опозицију дуго је разматрана, а иницијатива је кренула од људи који су напустили ДНС. О заједничкој платформи за наредне изборе може се говорити тек на прољеће. ДНС неће из загрљаја СНСД-а трчати у загрљај са другим партијама”, рекао је Радислав Јовичић, потпредсједник ДНС-а и бивши министар унутрашњих послова Републике Српске  у емисији “ПУЛС” БН ТВ.

Република Српска 24.12.2020 | 23:26
У ДНС је више оних који неће продати вјеру за вечеру

„У ДНС је више оних који неће продати вјеру за вечеру. Није тачна инфорамција да је странка подијељена на крајишки и источни дио те да ће ДНС остати без источног дијела, каже Јовичић.

Истиче да у странку стално пристижу нови чланови, а људи који су отишли и који се колебају не представљају губитак.

"Одлука о одласку у опозицију дуго је промишљана", каже Јовичић:

„Чак и ови који су скоро отишли из ДНС-а су оптужили да сам ја тај неко који сам утицао на Ненада Нешића да донесе такву ослуку. Ја вам могу рећи да је Ненад Нешић много стабилан човјек и да здраворазумски доноси одлуке и да та иницијатива је дошла управо од оних људи који су сада напустили ДНС када смо ми стварно отишли у опозицију.

Да ли су мсилили да ми нећемо прихватити ту иницијативу и да нећемо ту истрајати до краја? Не знам шта су мислили, али су на крају ипак одлучили да напусте ДНС кад је отишао у опозицију, када им је већ било критично за њихове позиције које су обављали“, казао је Јовичић.

На питање зашто је, кад је странка отишла у опозицију, ДНС задржао министра у Савјету минситара Јовичич каже:

„Годподин Лучић је у Савјету министара, вјероватно сте чули и нашег предсједника када је рекао да и господин Кошарац из СНСД-а није смијењен због афере ковид парти, зато што је сложена процедура избора министра у Савјету министара и да би та позиција уколико би отишао министар из реда српског народа била упражњена дужи временски период и била би обнашана од стране другог народа. Само руководећи се тиме господин Нешић није позвао Лучића да поднесе оставку, а на актуелној већини је да га смијени“, рекао је он.

Што се тиче заједничке платформе за наредне изборе, Јовичић каже да се о томе може говорити тек на прољеће,наводећи да ДНС неће из загрљаја СНСД-а трчати у загрљај са другим партијама.

"ДНС заступа принцип побољшања економије у РС и спашавања демографске слике у РС. У задње вријеме ја нисам чуо ни од кога да нуди неку инвестицију. Ја сам само чуо о кредиту ММФ-а, о задужењу, о трезорским записима. Ако не добијемо кредит од ове банке, добићемо од оне и ако испуцамо све то да не добијемо онда ћемо звати Вучића“, рекао је Јовичић.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бањалука

25.12.2020 09:15

Немам ријечи за ову партију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

25.12.2020 09:32

Немас ти мој Јов никаква права да прицас, био си код бандита министар и ниста ниси урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О мајко мила

26.12.2020 03:38

Јовичић човјек "препостен" док је био министар причао другу причу, а сад опет неку нову. Ко це вама више вјеровати.

ОДГОВОРИТЕ