Грађани Блажуја негодују због миграната

Група грађана сарајевског насеља Блажуј окупила се вечерас како би изразили незадовољство због присуства миграната и упозорила надлежне институције на лошу безбједносну ситуацију.

Босна и Херцеговина 24.12.2020 | 20:22
Грађани Блажуја негодују због миграната

Мјештани, окупљени не аутобуском стајалишту, рекли су како су примијетили да се у насељу планира градња објеката за смјештај миграната, преноси портал "Кликс".

Мјештанин Блажуја Селвир Хасечић рекао је да мигранти краду, нападају грађане, али и објекте у овом насељу.

"Безбједносна ситуација није задовољавајућа. Грађани су препуштени сами себи. Досадашња власт није слушала, нити нам је покушавала помоћи. Сада су на власти неки други људи с којима ћемо покушати ступити у контакт како бисмо направили неку промјену", нагласио је Хасечић.

Он је додао да су становници Блажуја забринути за властиту безбједност, па вечерашњим окупљањем на аутобуском стајалишту желе скренути пажњу на чињеницу да је то локација на којој мигранти неријетко бораве, правећи гужву и додатно нарушавају већ лошу епидемиолошку ситуацији.

Окупљени грађани истичу да је Блажују хитно потребна помоћ, јер је већ неколико људи нападнуто.

Грађани су поручили да је вечерашњи скуп само упозорење, те да ће се у недјељу, 27. децембра, скупити у пуно већем броју и блокират све.

(Срна Фото: Аваз) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мурга Дрот

24.12.2020 19:37

Какви црни мигранти, све то треба похапсити и одвести их у нај ближе амбасаде земаља из који долазе, па нека они виде шта ће са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

24.12.2020 22:06

На жалост, од тога нема ништа. Власти у цијелој БиХ су добиле огроман новац да би обезбједили привремени прихватни смјештај за мигранте. Разумијеш, да није пара, власт би их избацила из земље у року 24х и ни једном више никада не би пало на памет да дође овде.

Name

Дује

24.12.2020 23:40

У праву си 100 посто иду кроз БиХ ко да им је ово дједовина раде ста хоце ако неце власт народ це узет слуцај у своје руке

Name

Драско

25.12.2020 04:22

Селми Цикотицу су они туристи који доносе новац у БиХ. То сто нападају градјане министра безбједности не забрињава. Све протјерати или у земље одакле долазе или у Њемацку Меркеловој која се залазе за њих да додју у Европу.

Name

Злаја

25.12.2020 07:06

То су само потомци оних који су деведесетих махали марширали овуда деведесетих ,обучени у бијеле униформе машући заставама са неким чудним словима на њима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

25.12.2020 20:28

Људи моји нисмо ни свјесни ста нам се спрема, ови тзв. мигранти су у БиХ а поготово у Србији са јасним циљем, исељавају нас а тек це да уселе ове ове фанатике, какве су то избјеглице нигдје зена и дјеце. Политицари су нас продали, они неце свакако овдје ни зивјети, мотке у руке и истјерати гамад

ОДГОВОРИТЕ