Елез наводно имао листу смрти на којој су били ...

Дарко Елез (40), који је ухапшен у понедељак у Београду по потерници из БиХ због више кривичних дела, међу којима су и два убиства у Сарајеву, и у Србији се доводи у везу с ликвидацијама које су се догодиле у последње две године, а које још нису расветљене! Наводно имао је листу смрти на којој су били политичари, бизнисмени и шкаљарци!

Србија 24.12.2020 | 18:43
Елез наводно имао листу смрти на којој су били ...

Вођа једне од најопаснијих криминалних група у региону, који је наводно постао близак кавачком клану, према оперативним информацијама, доводи се у везу с више убистава у Београду и Босни.

Дарко Елез (40), који је ухапшен у понедељак у Београду по потерници из БиХ због више кривичних дела, међу којима су и два убиства у Сарајеву, и у Србији се доводи у везу с ликвидацијама које су се догодиле у последње две године, а које још нису расветљене!

Према незваничним информацијама, истражитељи сумњају да је Елез умешан у више злочина, међу којима су и убиства београдског адвоката Драгослава Мише Огњановића, али и Синише Милића, шефа обезбеђења Филипа Кораћа, као и Александра Шарца и Бојана Мирковића.

Саговорник Курира подсећа да су сви ликвидирани на неки начин повезани са шкаљарским кланом, односно Луком Бојовићем, који је наводно у добрим односима са „шкаљарцима“.

- Име Дарка Елеза доводи се у везу са двадесетак ликвидација у региону, али и иностранству. Оперативне информације указују да се он у последњих годину дана повезао с новом криминалном групом из Београда, познатом по бруталности, отмицама и убиствима, а која је ослоњена на кавачки клан. Сумња се да Елез није директно учествовао у убиствима, већ да је пружао логистику и помагао извршиоцима после злочина да се склоне - открива извор и додаје:

- Последње убиство које се доводи у везу са Елезовом групом наводно је убиство Бојана Мирковића у Белвилу. Према оперативним сазнањима, извршиоци убиства имали су логистичку помоћ Елезове групе, која је требало да им помогне да пређу Дрину.

Иначе, криминална група чији је Елез, како се сумња, био организатор, годинама је позната по разбојништвима, оружаним пљачкама, трговини дрогом и ликвидацијама. Извор подсећа да је код Елеза још 2009, приликом хапшења у Србији, нађен списак за одстрел.

- На том списку тада је наводно било 10 особа, функционера полиције, супарника, али и бизнисмена. Већина њих била је из Босне - каже саговорник и објашњава да је после откривања списка смрти Елез провео девет година иза решетака, у затвору Сремска Митровица.

- Судећи по дешавањима и прегруписавању у подземљу, тај списак је у међувремену вероватно продужен. Створени су нови кланови, неки су ојачали, а Елезова група се повезала и с новим клановима и, према сазнањима из истраге, наставила да врши најтежа кривична дела и у Србији и у региону - закључује извор.

Веза с „насмејаним убицом“

ЕЛЕЗ И ЧАБА ДЕР ЗДРУЖИЛИ СЕ У ЗАТВОРУ

Извор Курира открива да је, током боравка у затвору у Сремској Митровици, Елез успео да одржи одличне контакте у подземљу са обе стране Дрине, али и да је иза решетака упознао једног од најпознатијих плаћених убица у региону - Чабу Дера, који је добио надимак „насмејани убица“.

- И Дер и Елез су из Сремске Митровице изашли 2017. и сумња се да је Дер преко Елеза добијао задатке да ликвидира одређене људе, међу којима је и Александар Шарац, наводно близак шкаљарском клану.

Министар полиције

ЕЛЕЗ САРАЂИВАО С „КАВЧАНИМА“

Министар полиције Александар Вулин изјавио је јуче да се хапшењем Дарка Елеза не завршава обрачун са криминалом, као и да у Србији нема заштићених. Он је објаснио да је полиција дуже време пратила Елезово кретање и да је ухапшен чим је стигла наредба Вишег суда у Београду. Он је потврдио и да је Елез човек који је осумњичен за најтежа кривична дела - убиства, рекет, изнуде, нарко-трафикинг, као и да је сарађивао с припадницима кавачког клана.

- Бројна кривична дела која су припадници кавачког клана чинили у Србији рађена су уз сагласност и активну помоћ Дарка Елеза - рекао је министар.

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ДИВЉА СРБИЈА

24.12.2020 20:27

ДИВЉИ ЗАПАД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јл

24.12.2020 20:31

Затамнили лице, па поред лице у крупном плану, нидје везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

25.12.2020 07:36

Елез и остали ме подсецају на хајдуке Док је народ пљацкао ко стигне, хајдуци су пљацкали пљацкасе. За мене народни хероји.Лука Бојовиц и његова екипа нису украли ни 1 марку од народа Насупрот томе Додик и његови следбеници а свим нивоима покрадосе хлеб из уста народу.Саобрацајна полиција, пореска управа , банке има ли вецег зла Бојовиц ,Корац за мене хероји наспрам ове багре. Боље би било Вулину да привредни криминал потера види ста му Бајатовиц ради и одакле ти милиони Дјиласу Стално прицају покрао , сто је оцигледно, а никако да процесуирају .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Михаил

25.12.2020 08:10

То материјалног се може надокнадити. Јеси ли видио слике ових људи, нема их више међу живима. "Хајдук" се потрудио да тако буде, зато му треба судити и затворити га до краја живота.