Лондон "нови Вухан", Кина поново у приправности

Кина је поново у приправности након извјештаја о новом соју вируса корона откривеном у Лондону, граду који се сада сматра "новим Вуханом", одакле је, како претпостављају научници, почео да се шири вирус, пишу медији у Азији.

Свијет 23.12.2020 | 09:36
Лондон "нови Вухан", Кина поново у приправности

Вухан је позвао кинеску Управу за цивилно ваздухопловство да забрани путничке летове из Велике Британије, а разматра се и обустављање летова теретних авиона из те земље након што је у септембру поново успостављена рута, наводи портал Асиатимес.цом.

Поједини кинески званичници и научници тврде да вирус ковид-19 можда није поријеклом из Кине, а кинески државни дневник Јангце дејли (Yангтзе даилy) наводи да би развој ситуације у Великој Британији могао бити "ови доказ да вирус има више верзија и вишеструко поријекло".

Корисници интернета у Вухану називају Лондону "новим Вуханом" и постављају питање да ли је новопостављена британска амбасадорка у Кини Керолајн Вилсон можда донијела нови сој вируса корона у њихов град пошто је у њему провела четири дана средином децембра, а виђена је без маске на неколико званичних догађаја.

Вилсонова је стигла из Велике Британије у Кину крајем октобра и провела је 14 дана у карантину у амбасади у Пекингу, а према наводима појединих медија нови сој вируса први пут је откривен у септембру на југоистоку Велике Британије.

У Вухану, који је од фебруара до априла био у блокади, није имао ниједан случај локалног преноса вируса ковид-19 од маја, подаци су кинеске Националне здравствене комисије.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милан

23.12.2020 09:12

??? па добро би било да је нови wухан јер тамо нема висе вируса...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

23.12.2020 12:10

Никоме ја више не вјерујем! Све је то иста банда!

Name

Босанац

23.12.2020 09:14

Ма каква Кина и Вухан, овај вирус су нам произвели баш овакви попут британаца.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиито

23.12.2020 09:39

Дошао изгубљени син да тражи оца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадно и цемерно

23.12.2020 15:39

Пландемију це настављати док народ не удје у владе и обави посао.

ОДГОВОРИТЕ