Мостар: Затворена бирачка мјеста, слиједи бројање

Бирачка мјеста у Мостару затворена су 19 сати, тако су грађани највећег херцеговачког града изабрали своју локалну власт. Слиједи бројање гласачких листића.

Босна и Херцеговина 20.12.2020 | 19:11
Мостар: Затворена бирачка мјеста, слиједи бројање

Према подацима Централне изборне комисије (ЦИК) Босне и Херцеговине излазност је добра јер је до 16 сати на редовним бирачким мјестима гласало 38.692 бирача, односно њих 40,32 посто.

Укупан одзив Мостараца и Мостарки на данашњим изборима ЦИК БиХ ће саопшити вечерас у 21 сат, а прве резултате ЦИК ће саопштити у поноћ.

Посматрачи коалиције "Под лупом" рекли су данас да охрабрује чињеница да до сада није забиљежен ниједан случај бугарског воза (бирачи на бирачко мјесто долазе са већ означеним гласачким листићима, а износе празне).

Истакли су да није било ни отвореног наговарања да се гласа за одређеног политичког субјекта, ни застрашивања или вршења притисака на гласаче.

На 3 бирачка мјеста примијећено је од један до 10 случајева гласања без важећих идентификационих докумената. Враћање бирача са бирачког мјеста јер нису билу на Изводу из Централног бирачког списка је забиљежено на више од 50 посто бирачких мјеста (до 10 таквих случајева).

Грађани Мостара имали су могућност гласати на 150 редовних бирачких мјеста, 16 бирачких мјеста у одсуству, на једном бирачком мјесту за гласање на непотврђеним гласачким листићима, а формирано је и 20 редовних мобилних тимова.

Бирало се 35 одборника у Градску скупштину Мостара, међу 370 кандидата. На гласачким листићима се налазио се 31 политички субјект од чега 22 политичке странке, четири коалиције, једна листа независних кандидата, те четири независна кандидата.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Добој

20.12.2020 20:05

Браво Мостарци! 40% излазност...добро су иста добили ови несретни политицари колико година вас доле пласе и малтретирају на разне нацине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човић

20.12.2020 20:41

...дошао са маском ХДЗ и нико ми ништа није релао. То је кршење правила. Послије , кад неко каже да Хрвати петљају, они се почну као дјеца извлачити и позивати на "мајоризацоју"...

ОДГОВОРИТЕ