Деветогодишњи дечак најплаћенији јутјубер у 2020. години!

Један деветогодишњак зарадио је током протеклих годину дана безмало 30 милиона долара само од клипова на „Јутјубу“.

Занимљивости 20.12.2020 | 17:29
Деветогодишњи дечак најплаћенији јутјубер у 2020. години!

Толика примања, али и титулу најплаћенијег јутјубера трећу годину заредом, Рајан Каџи обезбедио је „отпакујући“ и оцењујући играчке и разне игре.

 

Рајан Каџи из Тексаса зарадио је у години за нама 29,5 милиона објављујући видео-снимке на каналу Рајанов свет (Рyан'с Wорлд) на Јутјубу, пише британски Гардијан.

Осим тога, овај деветогодишњак зарадио је додатних 200 милиона од линије играчака које носе његово име и брендиране одевне колекције.

 

Такође, са каналом Никелодион потписао је уговор о ТВ серији, за који се претпоставља да вреди више милиона долара.

 

Деветогодишњег Рајана зову дететом инфлуенсером. Видео-клипове почео је да снима 2015. године након што је видео неколико снимака са канала на Јутјубу и питао маму: „Како ја нисам на Јутјубу кад сва остала деца јесу?“.

 

Рајанова породица, која је право презиме Гуан променила у његово јутјуберско презиме Каџи, тренутно води девет канала на Јутјубу.

 

Канал Рајанов свет је најпопуларнији са 41,7 милиона претплатника и 12,2 милијарде прегледа. Само клип Хуге Еггс Сурприсе Тоyс Цхалленге има више од две милијарде прегледа, што га сврстава међу 60 најгледанијих видео-снимака на Јутјубу.

Камуфлирано оглашавање усмерено на малишане 

Упркос огромном успеху, Рајан и његова породица суочавају се са истрагом америчких федералних служби због оптужби да спонзори нису правилно означени.

 

„Скоро девет одсто клипова у којима Рајан оцењује играчке садржи барем један производ намењен предшколцима за који је плаћено да буде препоручен. Деца предшколског узраста не разликују рекламу од приказа играчке“, наводе из организације за заштиту потрошача „Трутх Ин Адвертисинг". 

 

Стручњаци упозоравају на опасност по децу коју инфлуенсери сличног узраста циљају као купце, а да то родитељи најчешће не могу ни да примете, а камоли да одобре тако нешто. 

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар