Централизација моћи у један центар мора престати

- Радићемо у интересу сваког грађанина и одговорно ћемо водити наше локалне заједнице како би сваки човјек осјетио напредак“, казао је Петровић. 

Република Српска 17.12.2020 | 14:48
Централизација моћи у један центар мора престати

- Српска демократска странка има 15 директно изабраних начелника и 5 начелника које смо подржали у коалицији са другим партијама. Са нама су данас они најбољи представници и СДС-а али и свих грађана. Сигуран сам да смо изабрали најбоље. – истакао је данас у Бања Луци Мирко Шаровић, предсједник СДС-а, након састанака са свих градоначелницима и начелницима СДС-а који су остварили мандате на недавно окончаним изборима.  

„Са нама је данас 10 младих начелника који су узели први пут мандате као представници СДС али желим да истакнем још десетак младих кандидата који нажалост нису успјели да остваре побједу. Ти људи су перспектива наше странке и гарант сигурне будућности“, нагласио је Шаровић. 

Замјеник предсједника СДС Радо Савић казао је да се СДС након ових избора додатно оснажио са младим начелницима општина. 

„Желим да истакнем одличан резултат Српске демократске странке у изборној јединици 6 јер смо сачували примат над СНСД-ом јер имамо 34 одборника а СНСД 29. Освојили смо начелничке позиције у Лопарама и Угљевику и  позицију градоначелника у Бијељини“, истакао је Савић. 

И нови градоначелник Бијељине Љубиша Петровић честитао је свим својим колегама на освојеним мандатима. 

„Данас је прилика  да са предсједником Шаровићем разговарамо о темама које нас очекују у наредном периоду како бисмо остварили предизборна обећања према нашим грађанима. Радићемо у интересу сваког грађанина и одговорно ћемо водити наше локалне заједнице како би сваки човјек осјетио напредак“, казао је Петровић. 

Нови-стари начелник Источне Илиџе Маринко Божовић рекао је након састанка да ће он и изабрани начелници у Изборној јединици 4 и у наредне четири године предлагати рјешења и комуницирати са грађанима као и до сада. 

„Инсистираћемо на децентрализацији Републике Српске јер су тренутно приходи сконцетрисани на једном мјесту, а локалне заједнице треба да добијају милиостињу приказану као доброту неких људи из врха власти“, казао је Божовић. 

Нови начелник Брода казао је да је данас за њега посебан дан јер излази из посланичког мандата и престаје бити народни посланик а преузимам позицију начелника у Броду. 

„Ова група начелника СДС-а пред вама представља окосницу људи који ће у наредном периоду донијети промјене у Републици Српској. Наша политика ће бити политика децентрализације. Не желимо стање које данас имамо а то је централизација моћи а децентрализацја проблема на локалне заједнице. Политичким средствима ћемо се борити да се то промјени“ – нагласио је Видић. 

Видић је још једном поновио да су кандидати СДС-а у Изборној јединици 4 поштено побиједили на недавно одржаним изборима. 

„Побиједио је и господин Владо Ковачевић коме је побједа неким сумњивим гласовима путем поште украдена. Морамо радити да се те ствари промјене у будућности“, закључио је Видић.

(БН)                                                            

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Србин

17.12.2020 14:00

Ма о цему ви висе прицате??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

17.12.2020 14:25

Непричају теби секташу причају нама кои имамо другог бога.

Name

Да али

18.12.2020 05:51

Ста це на то да каже патриота миле..

Name

33

17.12.2020 14:08

Радовицу соколе промијени мало гард и дрзање. Лијеп си, само јос мало на ставу поради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

100 %

17.12.2020 14:52

Он се стиди као да је нешто згријешио

Name

Прц

17.12.2020 14:53

Љепа је и дусанка мајкиц па ста?

Name

КОТОР ВАРОС

17.12.2020 15:49

САМО ПРИЦАТЕ И ИСТО РАДИТЕ ГДЈЕ ИМАТЕ ВЛАСТ (Котор Варос, Лопаре,Угљевик итд.)

Name

Сеад

17.12.2020 17:26

Гдје је нас Драско?Узданица,једини који ради за добробит грађана!

Name

Слот гаме

17.12.2020 15:11

Ова власт која је корумпирана мора да се мјења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сеад

17.12.2020 22:21

Мора доћи до промјене, превелик је руски утицај на тренутну власт.