Модни могул ухапшен због језивих оптужби: Трговина женама, уцене и рекетирање!

Чувени модни предузетник Питер Нигард (79) ухапшен је у уторак на темељу оптужница које га терете за трговину људима у сврху сексуалног искоришћавања, рекетирање и друге злочине у које је укључено више десетина жена, између осталог и малолетница.

Забава 16.12.2020 | 21:44
Модни могул ухапшен због језивих оптужби: Трговина женама, уцене и рекетирање!

Канадски могул финског порекла оптужен је за "вишедецинијско криминално понашање" у САД, на Бахамима и у Канади, рекли су савезни тужиоци на Менхетну, преноси "Тхе Неw Yорк Тимес". Они су додали да је Нигард искористио утицај своје компаније и запослених како би "регрутовао одрасле и малолетне женске особе" у периоду од 25 година, које је после искоришћавао да задовољи своје сексуалне потребе, али и својих пријатеља и сарадника.

Већина жена долазила је из сиромаштва и врло неповољног економског положаја, а неке од њих су биле злостављане и пре енго што их се Нигард дочепао.

Овај милионер је, како се наводи у оптужници, сексуално злостављао неке од својих наводних жртава, док су друге злостављали и дрогирали његови сарадници "како би били сигурни да ће испуњавати њихове сексуалне прохтеве".Нигард, који је годинама био на гласу као велики заводник и који је једном приликом описао младе жене којима се окруживао као "извор младости", покренуо је своју модну компанију пре више од 50 година у Винипегу.

Он је дао оставку у својој компанији "Нyгåрд Интернатионал" након што су ФБИ агенти претресли његов дом у Лос Анђелесу и седиште фирме у Њујорку, током истраге о наводима о сексуалном злостављању која је трајала најмање пет месеци.

Извор: курир.рс фото: профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар