Докле ће политика шумом а проблеми грађана друмом

Посјета овако важне личности Милораду Додику је послужила да по ко зна који пут покаже да му је лични интерес изнад општег и да је због личног ега понизио институцију предсједника Републике Српске и  Предсједништва БиХ, чији је тренутно предсједавајући.

Босна и Херцеговина 16.12.2020 | 14:12
Докле ће политика шумом а проблеми грађана друмом

- Посјета министра иностраних послова Русије Серегеја Лаврова Босни и Херцеговини последњи је у низу догађаја који у овој несрећној земљи, умјесто да буде искориштен за њену афирмацију, због незрелости и неодговорности кључних политичких актера,поново је доживјела велику међународну бламажу и за произвођење унутрашњих сукоба и међунационалних тензија.

Посјета овако важне личности Милораду Додику је послужила да по ко зна који пут покаже да му је лични интерес изнад општег и да је због личног ега понизио институцију предсједника Републике Српске и  Предсједништва БиХ, чији је тренутно предсједавајући.

Понашање двојице чланова Предсједништва је такође неадекватно, засновано на увјерењу да ће наићи на подршку и одобравање западних сила  и дијела национално опредијељених бирача, а то што сви губимо њима није важно.

Докле ће политика ићи шумом а проблеми грађана друмом?

Посебно забрињава понашање академске заједнице која се уопште не  оглашава када су у питању витални интереси грађана у оба ентитета, него се као и политичке партије, прешутно или јавно сврставају свако уз своје.

Позивамо владе оба ентитета и Савјет министара да се усресреде на актуелне проблеме пољопривредника чије захтјеве у потпуности подржавамо тим прије што због неадеактвних мјера  у борби против пандемије вируса корона, озбиљно пријети глад за око 70 одсто становника Босне и Херцеговине, саопштено је из Савеза пензионера и потомака.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

СНСД

16.12.2020 13:32

Одавно је све завршено само нам нико није саопштио, Лавров је искусан и надасве највећи свјетски политицар, да себи дозволи да га Миле засебно угости, поред Москве,Лондона, Неw Yорка, Париза итд, сјео с њим и то гдје. Мислим да и то треба узети у обзир, представа није била бесплатна!! Ускоро стижу раћуни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.12.2020 14:16

Нису дорасли функцијама! За лицне интересе да сацувају покрадено радо би гурнули народ у рат. Ниста од тога. Могу своје синове извести на прве борбене линије.

Name

РН

16.12.2020 16:52

Колико је костао перформанс министра Лаврова.

Name

Ре

16.12.2020 16:56

Јос мало па је свакако разлаз а онда неце бити националне реторике вец само економски резултати. Онда це за сва три народа бити боље а до тада потапање.

Name

Није то

16.12.2020 18:35

До Лаврова, него до скарадне власти у БиХ.

Name

Закерало

16.12.2020 13:35

Текст је добра и реална анализа, друга два члана предсједништва нису могли "прогутати" Додигово понашање, није то први пут господо, траје то годинама, мени није јасно како је господин Лавров себи дозволио да га Додиг вода и представља на онакав начин. Ја највише кривим Лаврова, по свему судећи, Русија је спремна и на сопствено понижење само да Додиг успије у својој сулудој политици. толико

ОДГОВОРИТЕ
Name

инцо треба да доцека

16.12.2020 15:04

Следеце посјете. Неце нико ни доц. Неко се неце појавит. Засто? Засто сто ово није дрзава.

Name

Ре Закетало

16.12.2020 15:31

Зар мислиш да је Лавров себи дозволио бламажу из симпатија према додику званом лопов.Сваки човјек има своју цијену па и Лавров.Зна то лакташки накупац и зато плива у овим водама толико година.Напунио је џепове и Путину и Вучићу а раније и лордовима а и овом недтетном инцку кога сад зове монструмом!

Name

Лила

16.12.2020 13:39

О бозе, па морају бити гладни кад неће да раде. 36 му година и каже ја сам дијете погинулог борца или сехида свеједно. Па ти си одрасла особа побогу. Или ја сам демобилизације борац , а рат стао прије 25 година. Шта си радио сво ово вријеме побогу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дени

16.12.2020 14:50

Управо тако, моја Лили, све су то ублехари људи којима је зивот просао цекајуци да им неко да на тацни ваљда ствари како би зивјели зивот. Друго су наравно људи инвалиди који заслузују сву помоц и подрску система али ове авети који 25 година послије и даље су у том неком ратном филму у глави и гузељају, цекају не знам ти ста, ма то је за психијатрије тотално. Промасен одгој комунистицког система, и то су изгубљени људи који никад и нису знали ста це са собом кад се свијет промијенио и досли неки нови вјетрови.