Дјечак потрошио 16.000 долара на омиљену игрицу!

Шестогодишњи Џорџ ис САД-а, потрошио је 16.000 долара играјући своју омиљену игру "Сониц Форцес" Огорман рачун је направио пре него што су родитељи у овом случају мама приметила!

Занимљивости 15.12.2020 | 16:27
Дјечак потрошио 16.000 долара на омиљену игрицу!

Последњих година, компаније попут "Аппле" увеле су превентивне мере које омогућавају родитељима да имају контролу над ипхоне тлефонима као и над иПад уређајима како би контролисали куповину преко апликација.

Таква "понуда“ технолошких гиганата није дошла случајно већ као одговор на непланиране трошкове који су непријатно изненадили ко зна колико родитеља, али и самих корисника који нису били свесни да су нешто купили, то јест потрошили новац.

Нажалост, и Џесика Џонсон осетила је на својој кожи, прецизније банковном рачуну, како изгледа када немате контролу над уређајима са којих деца могу да се упусте у куповину.

Џесикин син Џорџ играјући се током лета направио је рачун од 16.000 долара.

Видео-игра која је окупирала пажњу овог шестогодишњака је "Сониц Форцес". Џорџ је најпре куповао пакете од 1,99 долара, али је временом напредовао и стигао до оних од 99,99 долара

Само у једном дану, „25 допуна“ Џорџа је коштало више од 2.500 долара.

Џесика је прво помислила да је у питању нека од многих електронских превара и обратила се банци. Међутим, у банци су потврдили да је све куповине обавила она и да би за даље информације требало да се обрати компанији "Аппле"

Компанија "Аппле" потврдила је наводе банке, уз образложење да су куповине дошле преко апликације унутар поменуте видео-игре.

Тада је Џесика схватила да је цех направио њен син. За поврат новца било је прекасно јер је истекао период од 60 дана.

Иако је љута на сина који је направио рачун, Џесика ипак сматра да је прави кривац "Аппле"

"Мој син није схватао да је у питању прави новац. Како би и могао? Игра се са ликовима из цртаћа у свету за који зна да није реалност. Зашто би онда новац био прави?
То би захтевало огроман когнитивни скок од њега“, објаснила је Џесика.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар