Откривен нови облик вируса који изазива Ковид-19

- Британски министар Мет Хенкок саопштио је у понедељак да је нови облик вируса који изазива Ковид-19 идентификована у јужној Британији.

Свијет 15.12.2020 | 07:35
Откривен нови облик вируса који изазива Ковид-19

Према његовим речима, то би могло да објасни зашто је ниво инфекција у том делу земље порастао брже него у другим деловима.

Обраћајући се парламенту, Хенкок је рекао да је нови облик идентификован у више од хиљаду случајева, углавном на југу земље али укупно у око 60 различитих подручја. Рекао је да су слични облици откривени и у другим земљама и да је британска влада о томе обавестила Светску здравствену организацију.

Министар здравља брзо је нагласио да нема никаквих назнака да је нова варијанта вируса заразнија или да је отпорна на вакцину коју су развили Фајзер и Бајонтек и која се сада дистрибуира у Британији. Међутим, рекао је да је то додатни разлог да људи остану опрезни и прате смернице заштите од Ковида-19 како би спречили ширење вируса.

Хенкок је вест о новој варијанти вируса саопштио док је представљао нове рестркције које се уводе у Лондону и непосредној околини, пошто је у главном граду Британије дошло до "експоненцијалног раста нових инфекција."

Рекао је да Лондон прелази на "трећи ниво који означава веома високу узбуну". Према рестсрикцијама, грађани ће моћи само да се виђају са пријатељима и рођацима са којима не живе у истом домаћинству ако се састају напољу, на јавним местима, и у групама од шест или мање људи.

Хенкок је додао да ће ресторани и друге услужне делатности моћи да буду отворени само за служење хране "за понети" и испоруке, а грађанима се саветује да избегавају непотребна путовања ван дела града у коме живе.

Огласила се СЗО

Светска здравствена организација саопштила је данас да је упозната с новим обликом Ковида-19, који се појавио у Великој Британији, али да нема доказа да се овај сој понаша другачије од постојећих врста вируса.

"Свесни смо ове генетске варијанте, која је пријављена код 1.000 особа у Енглеској", рекао је директор програма СЗО за ванредне ситуације Мајк Рајан на брифингу за новинаре у Женеви.

Он је додао да званичници разматрају његов значај, преноси Ројтерс. "Видели смо многе варијанте, овај се вирус развија и мења током времена", навео је Рајан, а преноси Ројтерс.

(Глас Америке)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

15.12.2020 06:53

Ови се све више запетљавају у своје лажи, лупају безевезе, не знају шта су рекли јуче а шта данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

15.12.2020 08:08

Управо то, за оне који разумију енглески све је овдје хттпс://пландемицсериес.цом/

Name

Коментар

15.12.2020 11:12

Наравно да је нови облик вируса... они досадасњи су били покус, а сада це да нам пустају све јаце мутанте док конацно не остваре своје циљеве...

Name

иде нова зајебанција

15.12.2020 08:03

сад ће опет бити 1000 заражених, сад ће опет хистерија на телевизији, сад ће опет Кон(ј) и (С)кисићка са сисама да помињу гробља и мртве људе, сад ће опет затварање. Само је за надати се да људска неће насјести на наводни мутирани вирус,једино ако не одлуче да нас и по кућама опрашују , под изговором да се свако домћинство мора дезинфиковати и да то не буде окидач.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

15.12.2020 08:59

Ал се након 5 Октобра увијек уплаше кад се више од 1000 људи скупи пред скупштином, јер знају да се народ терора више не плаши и све њихове пропаганде.

Name

Xx

15.12.2020 08:59

Па енглези ово све и измишљају то се зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљка Петгемрежић

15.12.2020 09:28

Тако је! Браво за коментар секцију!?Како само није срамота оне горе на Клиничком што су болесни! Срам вас било! Ви сте сви добили паре да се разболите и да се јадни народ плаши! А и ви медицинари. Шта сте без везе обукли те скафандере, носате те боцетине са кисиком,више сати ни у тоалет не можете. Еј, па знате ви да то није здраво!? Ајмо, пацијенти устајте, медицинари, скидајте те скафандере, обуците скијашке. Ајмо годишњи! Па, пропуштате ЦРНЕ ПЕТКЕ, ено има и повољних новогодишњих украса. Шта је пацијенти? Боли вас нешто, мало температура, аааа? Шта је медицинари умор, ааа? Ајде не фолирајте више, па видите да вас је народ провалио! (само за ограничене морам написати САРКАЗАМ)!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

15.12.2020 10:47

ти бас патис од недостатка мозга. јеси икада чула за болест и смрт или је то за тебе нови феномен???

Name

Ре

15.12.2020 10:55

Ти си болесна!

Name

2086 Година

15.12.2020 09:34

Нови облик вируса корона појавио се у Бразилу. Морат ће се радити на новој вакцини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимна

15.12.2020 11:07

Све мање заразених,када немају тестова.Мене су тестирали након 15 дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимна

15.12.2020 11:09

Све горе,а нико ништа не предузима.Страшно шта се ради.

ОДГОВОРИТЕ