Туга: "Нисмо слутили да је пао његов авион"

Тијело пилота Игора Ивановића (34) из Борче пронађено је јуче на Козари код села Суботић.

Србија 14.12.2020 | 07:45
Туга: "Нисмо слутили да је пао његов авион"

Све до тад породица младића који је авионе волио више од свега, није слутила да је Игор настрадао.

Након два дана интензивне потраге за спортским авионом који је нестао са радара изнад Козаре, полиција Републике Српске јуче је успјела да лоцира олупину авиона дубоко у шуми и на јако неприступачном терену… У близини су пронађена тијела жене пилота и Игора Ивановића који је летио с њом јер су били на задатку да из летјелице избаце лијекове против бјеснила за лисице.

– Јавили су нам јуче да је он погинуо, не знамо шта нас је снашло. Ми смо знали да се тражи неки авион, али нисмо ни слутили да је то његов. Слетјело је 12 од 13 авиона, а он је био баш у њему – прича за Блиц Игоров отац кроз сузе.

Улицом породице Ивановић у Борчи одзвањали су јауци мајке настрадалог младића. Старији брат плакао је скрхан болом.

– Имао је широк круг људи око себе, сви су га вољели. Ја сам на лијековима од јуче откако смо добили вијест да је погинуо – каже кратко његов старији брат Ивица.

Комшије и пријатељи окупљају се данас у дому породице како би им пружили подршку и утјеху. Телефон звони, а питање је увијек исто и пуно невјерице – како се то десило?

– Била је велика магла, нису видјели гдје лете и пали су… – кратко и једва је успијевао да објасни скрхани отац пријатељима.

Према ријечима комшија, Игор је био стуб породице, једини је био запослен за стално, док су остали чланови породице радили за дневницу,

Игор је, завршио машинску средњу школу, а прије отприлике 10 година почео је да ради на аеродрому Лисичји јарак.

 Имао је много другара, често је са њима причао о дјевојкама, а ја сам то могао да чујем кроз врата – присјећа се сјетно отац и додаје:

– Зидао сам кућу за синове кад смо се доселили. Коме ће сад ово да остане?

Брат Ивица кроз сузе каже да не зна како ће својим кћеркама да објасни да њиховог стрица, ког су јако вољеле, више нема.

Подсјећања ради мајка двоје дјеце И. П. (31), држављанка Румуније и њен сапутник Београђанин Игор Ивановић (34) погинули су у паду спортског авиона “пајпер 28”, чија је олупина пронађена јуче послијеподне на подручју села Алексићи, на Козари, дан након што се срушио. Олупина авиона, чији је нестанак пријављен у четвртак око 14.10, пронађена је у петак око 15 часова. Уочена су и два тијела, једно у авиону, а друго поред остатака летјелице.

(Блиц Фото: Александар Славковић/РАС Србија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бели

14.12.2020 07:06

Густа магла?? Па ко нормалан мозе одобрити лет по таквом времену??? К9 це одговарати?? К9д нас нико. Јадна та омладина и њихове породице моје сауцесце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мина

14.12.2020 10:35

саучешће породици, млади човјек нека почива у миру...претужно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

14.12.2020 11:44

Туга, сауцесце породици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективан

14.12.2020 12:56

Дрзављанин Србије и румунски дрзављанин посипају из авиона лијек против лисицијег бјеснила, на територији Босне и Херцеговине ?! И срусе се због магле?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

14.12.2020 15:32

Да. И ?