Џеј желео да напише књигу "Бела жена" и сними филм са Аницом Добром!

Џеј Рамадановски за живота је стекао много пријатеља, али једни од најближих су му били Миодраг Мића Совтић и његова супруга Аница Добра.

Забава 13.12.2020 | 21:12
Џеј желео да напише књигу "Бела жена" и сними филм са Аницом Добром!

Нажалост, покојни певач није успео да оствари једну од својих највећих жеља - да напише књигу "Бела жена", а потом и да сними филм, у којем би главну улогу имала управо ова глумица, у коју је цео Дорћол био заљубљен.

У више наврата је Џеј причао како жели да напише роман, који би потом екранизовао, а у томе је требало да му помогне новинар и водитељ Вања Булић. Како је раније говорио певач, у средишту филма била би бела жена, тачније Аница Добра - фатална Дорћолка, у коју су сви били заљубљени.

То нам је потврдио и Вања, који је почетком деведесетих радио са Џејом на књизи.

- Џеј је код мене гостовао 1991. године у "Бисерима", тада је био највећа звезда. Испричао ми је цео свој живот. Људима је то тада било чудно, да неко без проблема проговори о свему. Много сам га волео и ценио. Планирали смо годину дана касније, када му је изашао највећи албум "Где ћу сад, моја ружо", да заједно пишемо књигу. Дружили смо се 17 дана, причали о свему, међутим, у то време није било исплативо писати књигу. Људима су плате биле три, четири марке - објашњава Булић за Курир и открива детаље.

Овако би изгледао филм

 

- Хтео је да сними и филм, цео сценарио ми је испричао, али није му се дало да га сними. Био би то породични филм, да опише како се заљубио у, како је говорио, белу жену. Сећам се, били смо у Швајцарској на вечери циганске музике, ја сам водио програм. Били смо он, ја, Марина Живковић и Мухарем Сербезовски. Испричао ми је почетак филма: "Држим се за шипке, види ми се само глава. Онда се камера удаљава, а ја стојим иза капије Основне школе 'Браћа Барух'. Следећа сцена - породица седи на недељном ручку, а чује се песма 'Недеља'." Све је нацртао и замислио - каже Булић. Он открива и да му је план био да главну улогу беле жене додели управо Аници Добри.

- Главна улога би припала Аници. Рекао је: "Сви смо били заљубљени у Аницу Добру. Ово је чежња за њом." Мислим, увек се шалио како му је жеља бела жена. Да је у Америци, вероватно би му замерили због тога (смех). А он је само био шаљивџија. Чињеница је да су сви Дорћолци били луди за Аницом, да су вирили кроз њен прозор, гледали је. Тако да би филм био сећање на њу. На крају ју је оженио Мића Совтић, Џејов дугогодишњи и најбољи пријатељ - каже Булић. Он додаје и да сада не би могао да напише књигу о Џејовом животу, јер не зна детаље након 1996. године.

- Знам првих пет продуктивних година његовог живота, које ми је испричао. До детаља. А после 1996. године, када је кренуо и у пороке, и остатак живота не знам из прве руке, тако да тај пројекат не бих могао да радим - завршава Вања. Сам Џеј је својевремено причао о том пројекту и открио детаље. - Знате да ми Цигани целог живота маштамо о белкињама и да нам је највећа фантазија да смувамо такву женску. Е, па ја сад радим на књизи у којој детаљно описујем многе ствари које сам преживео. Биће ту неких фаталних жена, коцке и свега. Замислио сам Аницу Добру у главној улози - рекао је тада он и додао да његовом пријатељу Мићи Совтићу то не смета. - Какве везе то има? Она је створена за ту улогу. Уз то је и врхунска риба, за њом и данас уздише пола Београда. А и мој брат Мића је фрајерчина! То ће бити прича о Циганину који има вашке и одрастао је у дому. Ја ћу бити наратор - рекао је тада Џеј.

 

Мића украо срце Аници

 

Покушали смо да дођемо до Совтића преко Џејовог кума Зорана Јагодића Рулета, али нам је он рекао да Миодраг не би волео тренутно да се оглашава и да сачекамо да прође неколико дана.

Иначе, Миодраг је такође познати Дорћолац, а у младости је један од најпопуларнијих у овом крају. Недавно је у емисији "Око магазин", посвећеној Џеју, Мића говорио о пријатељству с њим и рекао да су се упознали 1975. године док су играли фудбал. Тада су почели да се друже. Совтић је финансирао и сахрану свог најбољег пријатеља и побринуо се за организацију, баш као и за вече у част Џеја, одржано у петак увече на Дорћолу. Тада је приказан концерт певача из Сава центра из 1995. године, а сви певачеви пријатељи, породица и фанови окупили су се на истом месту, где су заједно певали његове највеће хитове.

Извор: курир.рс Фото: принтсцреен

 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар