Хуманитарни базар за лијечења Оливера и Драгане

У парку Петар Кочић у Бањалуци данас је организован хуманитарни базар за прикупљање средстава за лијечење једногодишњег Оливера Пал Гајодија из Србије који болује од спиналне мишићне атрофије и Драгане Маричић из Бањалуке која болује од церебралне парализе.

Република Српска 12.12.2020 | 17:01
Хуманитарни базар за лијечења Оливера и Драгане

За лијечење једногодишњег Оливера Пал Гајодија из Србије потребно је 2,4 милиона долара, а за операцију контрактура на лијевој поткољеници 44-годишње Драгане Маричић из Бањалуке 10.500 евра због чега је у Бањалуци организован други по реду хуманитарни базар на којем се могло пронаћи све, од игле до локомотиве што је резултат бројних донација како грађана тако и друштвено одговорних компанија.

Базар је, осим бројних Бањалучана, посјетио и новоизабрани градоначелник Драшко Станивуковић.

Организатори наводе да је овај пут организована и томбола са 700 вриједних ваучера и поклона.

"Све је кренуло као магија. Кад погледате у цијелој причи не постоји никаква организација, ово је само група хуманих грађана. Не постоје никакви руководиоци, не постоје никакви главни организатори и слично. Просто су се људи само јављали", наводи један од организатора базара Николина Грбић Павловић.

Око организације самог догађаја помогло је око 20 волонтера међу којима је и Борјана Марјанац. Каже да јој је највећи подстицај да се прикључи овој хуманој мисији била чињеница да постоји лијек за болест од које болује Оливер.

"До сад је четворо дјеце отишло на лијечење или ће отићи али је новац скупљен, тако да је то највећа сатисфакција, да лијек постоји и да та дјеца добију нови шансу за живот", каже Борјана.

Кроз хуманитарне базаре широм Српске у последњих мјесец и по дана прикупљено је преко 222.000 марака који су уплаћени за лијечење Миње Матић која, као и Оливер болује од спиналне мишићне атрофије.

Осим бројних грађана, штандове последњег бањалучког базара у овој години посјетио је и новоизабрани градоначелник Драшко Станивуковић.

Он је заједно са организаторима и волонтерима прославио рођендан своје суграђанке Драгане Маричић која болује од церебралне парализе.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Рајка

12.12.2020 16:39

Бозе помози ал боље тако да се стандови стоје и нормални људи ту само недозволити да стоје људи из врха јер они 50% себи узимају доводе ко фол на донаторске вецери које какве госзе људи зову да прицају мало са познатим луцности.а и на крају нема пара.зато тако треба отворити базаре у свим градовима да помогнмо од срца и да вратимо осмјех на лицима болесних.Ал само да људи из врха то несакуплхају само младе и осјецајне људе стављати код стандова .

ОДГОВОРИТЕ
Name

в

12.12.2020 16:40

Увјек треба помоци које у могуцности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.12.2020 20:48

Ти који су у могућности, они не помажу никоме, помажу они који су бол и патњу осјетили на својој кожи.

Name

Славко

12.12.2020 21:18

РЕ гулице они вас јос и висе ,ако будете сутили ,јос су ово добра времена .Наставите овако бити це једног дана скинес косуљу нема козе на ледјима.

Name

молитва

12.12.2020 17:10

Нека драги Господ , уз помоћ добрих и хуманих људи, учини да сва болесна дјечица оздраве и израсту у здраве и честите људе . Амин !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

12.12.2020 19:08

Не би ме цудило да нам председница не смисли неки базар. Свака цаст за ово организовање... Мало сам се насалио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бец

12.12.2020 22:14

Нек преседница прода неко скупо ауто сто купује сваке године спасила би бар једно дијете све луксузе свијета су искористили за своје потребе а туда дјеца нека умиру дабогда им нетребало свака цаст народу који помазе и треба да помогнемо нема везе ције је дијете треба да зиви у здрављу

Name

За бања луку

13.12.2020 15:54

Свака цаст за за градјане Бањалуке. Стета сто је овај базар на крају мало и изполитизован. Градјанима и народу треба осве висе оваквих позитивних примјера .

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

13.12.2020 15:55

Цак су и коментари исполитизовани. Хвала Бања Луко

ОДГОВОРИТЕ