Виртуални свијет сервира лажни сјај младима

- Оно што се некад налазило у књигама и на носачима звука - данас се сели на јутјуб канале и друштвене мреже, а ти садржаји морају у неколико секунди да понуде нешто што ће заокупити пажњу младих људи. Младима тај виртуелни свијет сервира лажни сјај који их упућује на погрешан пут, речено је у емисији “Глобално” БН телевизије.

Република Српска 09.12.2020 | 22:54
Виртуални свијет сервира лажни сјај младима

- Све оно што их занима, млади данас проналазе на интернету, а сваки садржај мора да им привуче пажњу у прве три секунде. То је утицало да се поквари квалитет садржаја који се нуди, а да се, с друге стране, драстично повећа број оних који тај садржај нуде.

“Толико је обиље свега да имаш три или пет секунди да се одлучиш, а одлучујеш на основу сличице која ти се даје на неком јутјуб каналу. На првом мјесту је карактер, а на другом едукација људи који те прате јер ћеш онда имати обавезу према њима и према себи, а тренутно имаш обавезу према прегледима и према свом новчанику на крају мјесеца”, каже новинар Немања Облаковић.

Музика има велики утицај на свакодневни живот, а она која прати такозваин трендинг на јутјубу шаље нам различите стимулансе под чијим смо утицајем често спремни све да урадимо, рекао је фитнес предавач Немања Миловић и додао да је потребно направити баланс између тренда и квалитета.

”Убацује нас у брзину, коју човјек као хомосапиес не може да издржи, убацује нас у пут са којег нема повратка, а причамо о здрављу и психологији”, прича фитнес предавач Немања Миловић.

Најбољи резултати постижу се напорним и радом на себи, јер је таленат само дјелић слагалице. Питање је, међутим, колико су млади који стичу утисак да све долази преко ноћи, на то спремни, рекао је музичар Албино.

Људска мотивација има ограничен рок, јер су дневне рутине оне које доносе успјех. Оне су дио леденог бријега који је под водом, објашњава Немања Миловић:

“У мотивацију не вјерујем јер нас води на погрешну страну. Људи се разочарају и створе одбрамбене механизме и уђу у акцсиозност. То није добар пут”.

Млади људи земљу не напуштају само због новца него траже већу сигурност и другачију атмосферу у друштву. Они који, пак, остану могу уз добру идеју и напоран рад себи да обезбиједе будућност на овим просторима, закључили су учесници емисије “Глобално” БН телевизије.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ас

09.12.2020 22:12

Ко не жели такав вид “образовања” нека прати ТВ програм на којем у задњи мјесец дана гостује млади политичар градонацелник Бањалуке који личним примјером показује какве младе кадрове образује образовни дишем РС да и саме ТВ куће треба да је срамота каквој врсти младог човјека уступају вријеме за наступ и промоцију “модерног” схватања из 18. вијека .Залосно!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Принцип

09.12.2020 22:53

А бољи ли су млађани политичари из позиционих странака који су апсолутно необразовани, неелоквентни, неначитани и са врло оскудним фондом ријечи?

Name

Били

10.12.2020 02:37

Теби мозак мора да су цавке позобале.

Name

Зага

10.12.2020 06:28

Ма,боље нека у тим Тв програмима учествују млади,стари и паметни из владајуће структуре,али,са БУВЉАЦКИМ ДИПЛОМАМА!!!Манире се пристрасности,док пловимо бродом који тоне!!!

Name

Андриц

10.12.2020 06:47

Ре ас:и јуце сам ти одговорио,а ево и данас цу.Тај децко ког ти прозивас је за тебе Петар Коциц...стиди се сљаму људски.

Name

Ре Ас

10.12.2020 08:16

Како је радити у ПРОИНТЕРУ - мотају ли добре сендвиче?

Name

Не знам сто си ти

10.12.2020 09:36

Уопсте присутан овдје да коментарисес од оцаја сто ти је криминална секта вец рикнула?!

Name

имас право

10.12.2020 06:39

Ми кудимо Интранет али и то је од људи ста год питас добијес одмах одговор,Кад политицара питас висе пута на твоје питање он пита тебе несто или наса влада увјек лазе и нико се не љути и увјек исти буду изабрани. И у насим коментарима имас цјелу групу плацени екxперата коју дају било какав Комментар да виде како јавност реагује а и тако одговора.Треба пуно цитати и у Интернету има пуно доброг да се науци и бар се види ста све незнамо. Ми смо сви мајстори а ста год направимо свак казе који је то свастарос радио. Будике позитивни и здрави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управо тако

10.12.2020 09:47

До информација због мафијадког резима је теско доци и онима који требају да их добију, пласирају и информису јавност а камо ли НАЦИН ДА ГРАДЈАНИ изразе и пласирају своје незадовољство стањем у трулом систему које их се и те како тице...

Name

БиХ-омладинац

10.12.2020 07:06

Зато сто се ми бавимо виртуелним свијетом остаје реални запустен, али ста су нам оставили наси оци у наследје?

ОДГОВОРИТЕ