Србија разматра обавезан ПЦР тест за улазак у земљу

Једна од мјера која се тренутно разматра у циљу сузбијања вируса Ковид-19 је увођење обавезног ПЦР теста за оне који долазе у Србију уочи предстојећих празника, а настављамо свакодневно да одмјеравамо мјере и шта је још потребно учинити да би се ситуација држала под контролом, рекла је данас предсједница Владе Србије Ана Брнабић.

Србија 09.12.2020 | 14:15
Србија разматра обавезан ПЦР тест за улазак у земљу

Премијерка је на онлине конференцији Америчке привредне коморе рекла да се наставља рад на превенцији евентуалних катастрофалних сценарија, како се не би затварала привреда, или да дође до што мањег затварања.

Указала је да ће се размотрити и то да ли ће наредне године бити потребан још неки вид подршке привреди.

Упитана о јавно-приватним партнерствима у здравству, Брнабић је казала да постоји заинтересованост за то и да се заједнички боримо са короном.

"Чини ми се да приватне здравствене установе нису на почетку пандемије биле заинтересоване за укључивање, али су биле расположене да дају и неке апарате, технику и просторије, у неким случајевима смо то користили, а у неким не", рекла је премијерка.

Брнабић је, што се тиче капацитета за хоспитализацију, казала да су они у приватним установама јако мали у односу на потребе, али да постоји спремност да се ипак наставе разговори о томе.

Што се тиче вакцинације, она је навела да је интерес да што више људи жели да се вакцинише и да ће вакцина бити бесплатна али не и обавезна, и да је брину истраживања по којима свега 20 одсто људи у Београду жели да се вакцинише.

"Надамо се да ће захваљујући добром кампањом током које ће се информисати грађани о томе да је вакцина безбедна, тај проценат бити много већи јер је вакцинација потребна", навела је Брнабић.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

еј

09.12.2020 13:56

МА НИЈЕ НИ ЦУДО ЉУДИ КАДА НАС СТРАНЦИ ЗАЈЕБАВАЈУ...КАДА СУ НАСИ НАЈГОРИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

09.12.2020 13:59

У Србији нема обољелих, да не би неко унио заразу. Шта значи кад имаш стрчњаке, да брину о здрављу народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

09.12.2020 14:05

Па јасно је да није безбједна, зато нико ни не гарантује него на своју одговорност примаш вакцину. Ако је већ тако онда не смије бити обавезна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мариц

09.12.2020 14:14

Србија небитна и она је колонија сатаниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

09.12.2020 14:43

Дебилизам се наставља.Данас урадим ПЦР тест,будем негативан,одем у Србију сутрадан,и за два дана добијем корону,а остајем у Србији седам дана.И ста онда,цему тест,цему све глупости,ко ти гарантује ако си данас негативан,да за пет дана нецес бити позитиван.Да се вратим на поцетак,дебилизам се наставља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

13.12.2020 08:36

Па друже, ако си прочитао, жели се спријечити долазак заражених у Србију...Ако се у Србији заразиш ниси ти преносилац већ си заражен од некога ко је већ заражен, али у Србији!

Name

Торлак

09.12.2020 23:56

Она зна да је вакцина безбедна лезбача!

ОДГОВОРИТЕ