Боривоја Бору Кандића пред смрт издржавала мајка

Српски глумац Боривоје Кандић умро је у 59. години, а последњих година живео је издржавајући се од чишћења једне кафане на Зеленом венцу и мајчине пензије.

Забава 08.12.2020 | 20:51
Боривоја Бору Кандића пред смрт издржавала мајка

"Помажем пријатељу у овом кафићу, у једну руку се и дружимо, а и он ми даје малу накнаду. Дођем свако јутро пре осам, мало почистим, припремим столове пре него што пристигну гости. Није то много посла, нити нешто од чега бих могао да живим. Мене издржава мајка. Од њене пензије преживљавам. А живим сам, са псом, од када сам се развео", испричао је Кандић у једном интервјуу пре две године.

Кандић је био велика глумачка нада, од момента када је заблистао глумећи 1987. године младог Вука Караџића у легендарној серији “Вук Караџић” редитеља Ђорђа Кадијевића.

У том периоду забележио је и улоге у филмовима "Варљиво лето", "Шећерна вода", "Колубарска битка", "Булевар револуције", серији "Доме, слатки доме", појавио се и у "Крају династије Обреновић" и "Срећним људима".

Потом је отишао у иностранство, и мада му је предвиђана блистава каријера, наставак његовог живота обележили су ломови. Више пута је истицао да му је живот био испуњен патњом.

"Одбио сам неколико улога и то је била грешка. Сам себи сам затворио врата. А још већа грешка била је што сам, када сам одлазио у Аустралију, подигао радну књижицу из Југословенског драмског позоришта. Пуцао сам себи у ногу. Воја Брајовић је увек говорио: 'Кандићу, ти увек волиш да будеш први и у позитивним и у негативним стварима'" , испричао је Кандић шта се догађало након повратка у Београд.

"Патим још за бившом женом, али патим и за свим женама са којима сам био. Заљубљиве сам природе. Имао сам много жена. Увек сам важио за љубавника, али ме је потерала та типична швалерска судбина да сам на крају остао сам", рекао је он својевремено.

Велику љубав је гајио и према псима па је имао доста љубимаца.

Како је навео, "нема ниједну фотографију из прошлости", и како му недостаје глума.

"Фали ми да играм. Сањам и кад спавам и кад дођем овде да чистим да сам на сцени. Још увек се надам неком позиву. Стидљив сам да бих се сам нудио. Такав је био и мој ћале", навео је глумац.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Фоцак

08.12.2020 22:16

Ста је овај зивот? Цитам и плаце ми се ! Лака ти земља људино.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О судбино

09.12.2020 05:07

Поцивај у миру,Боривоје.

ОДГОВОРИТЕ