Хаг тражи изручење Вјерице Радете и Петра Јојића

Механизам у Хагу послао је захтјев Србији да без одлагања буду ухапшени и том суду изручени функционери СРС Вјерица Радета и Петар Јојић.

Србија 08.12.2020 | 19:31
Хаг тражи изручење Вјерице Радете и Петра Јојића

Они се терете због непоштовања суда

Радета и Јојић се терете да су наводно пријетили и нудили мито двојици свједока у предмету против Војислава Шешеља.

Суд је овим одбио захтјев да се радикалима суди у Србији, а наведено је да не стоји образложење да Виши суд не дозвољава њихово изручење, јер, према ставу суда, Статут Механизма превладава над домаћим правом.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

МАН2Т

08.12.2020 19:18

Сиптари су њихова последица и тамо им је да постују нека правила или да се врате у Албанију или гдје вец, по узроцно-последницним принципима ста су радили и на крају крајева у Албанији су мирни на Косову само талас невоља. Кина им је за сурадњу јер Кина зна како са наталитетом и сиромаством, а не уједајуци, али и УН и Русија да контролисе девијације. Америка је криминализациони фактор и треба га се ријесити. Тузба за Хиросиму и Нагасаки и друге америцке девијације има смисла и о томе ваља у медијма, кад о свему. Такодје о Скотској о Британској демократији и преступима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАН2Т

08.12.2020 19:18

О напретку истоцних земаља, о стварима гдје си увијек свој на свом, сурфајуци таласом и богацењем трезора, којим је цовек и постао сто јест. Дакле медији могу бити и потписанији и креативнији, а за све се има ресења, и да није страх пребродјен цовек би и даље био ста вец. Како год и по религијама и по еволуцији неке ствари су пре биле какве јесу, данас се мозе поносити макар некима, ако се хоце у односу на неки момент у прослости. Ет. Мат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

09.12.2020 07:38

Позовите нашег уништитеља српског народа Милорада додика одма ћемо вам га испоручити.

Name

И опет

09.12.2020 11:11

И даље те кадија,хапси,тузи,суди и затвара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парламент

10.12.2020 00:04

Знаци Хаг се бави И питањем корупције а не само ратног злочина онда це имат посла кад буду одлуцили да процесуирају БиХ политицаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

10.12.2020 11:37

Колико знам накарадни и измишљени хаши суд више не постоји. То су новинарске будалаштине. Србија више не смије да испоручује своје грађане бјелосвјетским разбојницима и убицама.

ОДГОВОРИТЕ