Катаи има проблема са тромбоцитима

Фудбалер Црвене звезде Александар Катаи због здравствених проблема са којима се тренутно суочава од 12. новембра није одиграо ниједну утакмицу и до пролећа се сигурно неће враћати на терен.

Фудбал 07.12.2020 | 09:29
Катаи има проблема са тромбоцитима

Након обавеза у репрезентацији Катаи се осећао лоше, његова крвна слика није била добра. Сјајни везњак има проблем са тромбоцитима и сумња се да поново има тромбоцитопенију, ретку болест крви која га је мучила 2012. године док је играо у Војводини и четири године касније када је наступао за шпански Алавес.

Лекари се надају да ће фубалер Звезде поново опоравити и вратити фудбалу.

Катаји је крајем прошле седмице на ВМА у Београду урадио детаљне анализе и чекају се резултати истих, преноси "Информер".

"Катаију су после утакмице Србије са Шкотском урађене анализе крви и установљен му је низак хемоглобин. Затим је обавио детаљна испитивања на ВМА и речено је да има неку врсту анемије. Пошто је раније патио од тромбоцитопеније, претпоставља се да се тај проблем вратио. Један од лекара му је рекао:

"Да ниси професионални спортиста, дали бисмо ти лекове и послали бисмо те кући, јер са тим здравственим проблемом људи живе нормално под условом да користе терапију." Пошто је Катаи фудбалер и изложен је великим физичким напорима, лекари су решени да до најситнијих детаља испитају о чему је реч", наводи извор овог листа.

Спортски директор Звезде Митар Мркела верује да ће се Катаи успешно опоравити.

"Чекамо да буду готове анализе, па ћемо знати какво је тачно Катаијево стање. Уверен сам да ће се опоравити у потпуности јер је већ два пута изашао из сличних проблема. Свакако се радујемо моменту кад ће опет бити са нама" поручио је Мркела.

Када су лекари предложили да ас Звезде обави детаљне анализе, многи су понудили помоћ.

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић одмах је понудио да му обезбеди лечење у Италији. Међутим, засад нема потребе за тим.

Први сусрет са тромоситопенијом

Катаи се пре осам година први пут суочио са овим проблемом.

"После једне утакмице ненормално сам поплавео и убрзо је установљено о чему је реч. Две недеље сам лежао у болници, а опоравак је трајао неколико месеци. Примао сам терапију и добио 10 килограма вишка. Лекари су ми рекли да може да се врати, а и не мора. Од тада идем на контроле сваких шест месеци", рекао је једном приликом српски репрезентативац.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар