Естрада се опрашта од Џеја, а Београдом се ори његова песма!

Џеју Рамадановском преминуо је у сну 56. години тако што му је стало срце. Колеге са естраде опростиле су се од легендарног певача, који је иза себе оставио највеће хитове.

Магазин 06.12.2020 | 21:00
Естрада се опрашта од Џеја, а Београдом се ори његова песма!

Љубитељи његове музике, колеге, пријатељи и родбина опраштају се од њега на друштвеним мрежама, а у 20 часова сви који су га волели изашли су на своје терасе како би му одали почаст уз свеће и највеће хитове које је оставио иза себе. 

На новом Београду ори се његов хит "Упалите за мном свеће, а исто је и у Земуну, док на Студенском тргу млади певају песму "Недеља", као у другим деловима престонице. 

Јана Тодоровић сазнала је за Џејеву смрт током емисије "Премијера", па је одмах почела да плаче. Јана је отпевала његову песму "Недеља" у сузама, па је нагласила како је Џеј увек био диван према млађим певачима и био спреман да помогне.

"У смирају дана, утихнуло срце твоје", написала је Лепа Брена на мрежама уз фотографију са Џејем.

"У шоку сам, сазнао сам пре десет минута. Отишао је највећи боем међу нама и по начину живота и по песмама које је певао. Памтицу га као великог пријатеља, као брата који ми је много помогао у каријери. Почео сам код њега у Бомбу и постали браћа", рекао је Ацо Пејовић за "Курир".

"Џеј је био један од најбољих људи с највећом душом. Толико је волео људе да је својом душом могао да загрли цео свет. Био је најмузикалнији од свих нас. Могао је још да зиви, да пева. Пре неколико месеци сам рекао да би и сада могао да пева седам дана узастопно по два концерта дневно за огромну цифру колико су га људи волели. Могао је да ради више од свих нас. Нико нема таквих песама као Џеј. Само он на једном албуму има 10 песама и свих 10 су хитови", рекао је Саша Матић.

"Изгубио сам мог брата...Не могу више да причам", било је све што је Аца Лукас изговорио за "Ало".

"Јако сам утучена, разочарана, тешко ми је и не знам шта би више рекла. Имали смо велики хит "Славија", имаћу лепо успомену на наше дружење. Био је много добар за друге, али за себе није. Чули смо се пре неких месец и по дана, али сам била упућена у све свакодневно преко кума Рулета. Тужно!", рекла је Мина за "Курир".

"Лака му црна земља. Свирао сам са Џејом свадбе по Италији, Бечу, Швајцарској. Увек је био позитиван лик, никог није мрзео, волели су га и бели и црни људи. Оставио је много хитова. Хвала му!", рекао је Мирко Кодић за "Курир".

"Наш пријатељ га је довео и рекао да мали зна да пева. Нажалост и Зоки је покојни. Џеј нам је певао, играо, били смо фасцинирани, тај глас, та енергија, једна душа, али знате како - овај посао је суров и не подносе га сви исто, опн као да је цео живот терао инат животу. Пиће, дрога... Није он једини. Фута се јако чуо са њим, а ја нисам, због короне и своје болести. Нисам имала појма, то сам чула пре 15 минута и била сам у шоку. Ја сам стрепела, тај његов инат, није требало то да ради... Ја седим кући, идем на терапије, идем по лекарима", рекла је Марина Туцаковић у "Премијери".

"Недеља, а више вас ја загрлити нећу... Управо сам сазнала да је заувек престало да куца велико срце нашег Џеја. Баш у недељу. Далеко негде сад, на пут без повратка, наш син се спремио и отишао. Нек ти је блистав и светао тај пут, драги колега. И нека ти је лака земља и вечност. Искрено саучешће породици, пријатељима и свима који су га волели. Ана и Милутин", написала је Ана Бекута на Инстаграму.

"Никада се више неће поновити таква душа, такав осмех, такав хумор. Не понавља се више ни таква боја гласа. О песмама и да не говорим. Ја све и да хоћу не могу те никада заборавити јер се без твојих песама не живи, не воли и не весели. Нека те анђели чувају", написала је Марија Шерифовић.

 

"Почивај у миру, брате мој", написао је Ђани на мрежама.

"Џеј је био посебан. Разликовао се од свих нас. Посебно је певао, а то је одлика сваког уметника да има други израз и да никог не имитира. Он је стварно био оригиналан. Имао је дивне текстове које је правила Марина, поготово они први. То су незаборавне песме као што је "Зар ја да ти бришем сузе", "Угасила си ме". Певали смо то сви, на свим прославама. Некако, био је као чигра, као лутка о концу је био. Нажалост, последњих година очигледно да је имао здравствених проблема. Видела сам га пар пута, видела сам да је прилично добио на тежини и деловало је то да има проблем. Јако ми је жао... Сувише је рано да неко оде, поготово неко ко је могао још сигурно да да у музици. Можда га је негде и закачила та корона, јер сви они који имају проблем са срцем треба посебно да се чувају у овој ситуацији. Баш сам читала пре два, три дана да једва чека да изађе негде у кафић и негде где се пева. Нажалост, то није дочекао. Жао ми је, збиља ми је жао. Са свима је био добар, био је добар колега. Посебан је био, а када то кажем то много значи. Имао је неки свој израз, имиџ. У ствари, он је био то што је - оригиналан, искрен, причао је о свему, животу, детињству. Био је човек из народа", рекла је Мерима Његомир за "Курир".

"Са великом тугом сам примила вест да нас је напустио Џеј. Били смо колеге, сарадници, пријатељи, надам се и теши ме мисао да је на бољем месту. Био је пре свега добар човек, а онда и врло посебан и специфичан глас. Оставио је велики траг у музици и на естради и знам да нисам усамљена када кажем да ће нам свима недостајати. Вечна ти слава драги Џеј", написала је Снежана Ђуришић.

"Нека вам је лака земља", написала је Анастасија. 

"Легендо, почивајте у миру", написала је Александра Пријовић.

"Каква ј*бена година! Почивај у миру легендо!", поручио је редитељ Милош Аврамовић.

 

Композитор Дамир Хандановић опростио се од Џеја путем свог Твитера, где је написао следеће:

 

"Хвала ти за све лепе тренутке и дружења, хвала Ти за неизбрисив траг у музици, хвала Ти што си ме као дете подржао да компонујем и будем најбољи, и хвала Ти што си нас волео! Никада те нећемо заборавити!"

Певачица Ана Николић поделила је емотивну поруку поводом смрти Џеја. 

 

"Недеља....тужна нека недеља, најтужнија", написала је она.

Извор: Курир.рс Фото: принтсцреен

 

 

 

 

. . 

 

 

 

 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар