Прљави инспектор Блажа током изолације досегао нови ниво!

Игор Блажевић открио шта све ради док траје пандемија корона вируса.

Забава 06.12.2020 | 12:55
Прљави инспектор Блажа током изолације досегао нови ниво!

Певач је свима признао да је пронашао времена и за нове ствари, а онда проговорио о кризи у музичком свету.

 

"Као и сви људи са вишком слободног времена у доба короне, схватам да је ово идеалан тренутак да прочитам све релевантне књиге из филозофије и онда је лако прихватити руб егзистенције у Србији. Читам сваки дан и вадим белешке, па после пропитујем и укућане да видим да ли имају икакво знање из ове области. Редовно пратим и основну и средњу школу преко ТВ апарата, а јуче сам и вежбао са наставником физичког васпитања. У здравом телу, здрав дух или на латинском: "Менс сана ин цорпоре сано", прича у свом нстилу певач и водитељ Игор Блажевић, познатији као Прљави Инспектор Блажа.

Многи музичари тврде да једва састављају крај са крајем и кажу да једноставно не виде излаз из ове тешке, не само психичке и физичке, већ и финансијске ситуације.

"Сада је тренутак да прочитају "Мучнину" од Жан-Пола Сартра. Књига готово и да нема праве радње а бави се питањима смисла живота, слободе воље, уметничког стваралаштва, те односима есенције и егзистенције. Питање које се поставља у вези са тим да ли музичари састављају крај са крајем је веома комплексно. Неки живе у вилама а неки у сутерену. Све зависи којом се врстом музичког правца баве. Ипак, како је неко духовито рекао: Крај са крајем је израз којим се често користе добростојеће особе, заборављајући да нам кажу колико су им та два краја далеко", прича Блажа.

"Док појединци, због пандемије, имају онлајн наступе и издају синглове, други пак сма трају да то није решење и окрећу се неким другим стварима за пуко преживљавање... Позоришна представа или концерт онлајн показује сву бесмисао модерног доба. Гледалац седи на WЦ шољи и гледа Зубина Мехту како диригује прву Малерову симфонију, док погледом тражи да ли има тоалет папира. Са друге стране, већина музичара је у једној врсти хибернације јер они су једино срећни када су пред публиком. Тада сав рад и дугогодишњи труд добија прави смисао. Аплауз и насмејана лица људи који су дошли на наступ је главно погонско гориво сваког извођача. Плус ако капне и неки динар, евро или долар, где ћеш веће среће", додаје Блажа.

"Има Блажа и један савет колегама, и не само њима... Ово је тренутак када треба сачувати живот и сачекати боља времена. Многе дивне колеге су ових дана отишле у рај и сви ми који смо их познавали смо бескрајно тужни што их више никада нећемо видети на бини, него како сијају као звезде на небу", каже он.

 

Блажа каже да у доба ковида он чита, гледа, пише, једе, хода, слуша и учи. Како сам тврди, осећа да никада није досегао овај ниво комуникације са самим собом.

"Спреман сам за велике подвиге као што је генијални шахиста Светозар Глигорић у позним годинама научио да свира клавир, јер је желео себи да докаже да може. Тако и ја желим да у овој изолацији научим што више о свим стварима за које раније нисам имао времена. Иначе, у овом тренутку професионални планови не постоје. Једино што нам остаје је да чекамо решење. Волео бих да могу да се телепортујем у будућност и видим шта нас чека, па да се поново вратим у садашњост и да вам у следећем интервјуу испричам како ће се све завршити", закључује на свој начин Инспектор Блажа.

Извор: Курир.рс/ Блиц фото: притсцреен.

Коментари / 0

Оставите коментар