Ево какву је казну добио Звездин кошаркаш

Кошаркаш Црвене звезде Огњен Кузмић (30) правоснажно је осуђен на новчану казну од 9.000 конвертибилних марака (4.600 евра), јер је у пијаном стању изазвао саобраћајну несрећу у којој су, осим њега, тешко повријеђене још три особе.

Кошарка 05.12.2020 | 07:46
Ево какву је казну добио Звездин кошаркаш

Изречена му је и забрана управљања возилом "Б" категорије у трајању од годину дана,  сазнају "Новости".

Пресуду је изрекао Основни суд у Бањалуци након што је прихватио споразум о признању кривице, који је Кузмић склопио са Окружним јавним тужилаштвом у Бањалуци.

У суду наводе да је Кузмић признао да се није придржавао саобраћајних прописа јер је у тренутку несреће возио у стању тешког пијанства са 2,27 промила алкохола у крви.

Возио је неприлагођеном брзином од 125 км/х, на мјесту гдје је ограничење 60 км/х, а коловоз је био влажан. У кривини је прешао преко пуне линије, половином аутомобила прешао у лијеву траку и ударио у БМВ.

Несрећа се догодила 14. јула 2019. у Рамићима код Бањалуке, када је Кузмић "порше кајеном" ударио у БМВ у којем су били познати приједорски боксер Дражан Јањанин и његов кум Марко Миљатовић.

Од силине удара БМВ се преврнуо и завршио на крову, док је "кајен" излетио са пута и превртао се по ливади дуже од 100 метара. Кузмић је у несрећи тешко повријеђен, као и његов сувозач Богдан Илић. Кузмић и Илић били су у коми, али су срећом преживјели. Јањанин и Миљатовић су такође задобили тешке повреде, али нису били животно угрожени.

(Новости онлине)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Едге

05.12.2020 06:54

Срамота!

ОДГОВОРИТЕ