"Нек нам дође и Реал, не плашимо се никог"

Голман Црвене звезде Милан Борјан један је од најзаслужнијих за то што је шампион Србије коло прије крај групне фазе обезбиједио прољеће у Лиги Европе.

Фудбал 04.12.2020 | 21:56
"Нек нам дође и Реал, не плашимо се никог"

Сјајним одбранама се истакао Борјан који је на прагу да сруши рекорд Владимира Петровића Пижона.

– Велика част и привилегија. Вјерујем да сам то заслужио послије четири године. Осјећај је неописив, ми пишемо историју и фантастичан је осјећај бити капитен великог клуба као што је Црвена звезда. До сада смо показали да можемо много. Помјерамо границе из године у годину. Једноставно, не знам који су крајњи домети јер ми смо из меча у меч све бољи. Синоћ смо одиграли сјајно против екипа која са налази у једној од најјачих лига у Европи. То довољно говори о квалитету ове екипе тако да мислим да можемо и на прољеће да још више помјеримо границу, почео је причу Борјан.

Жријеб за сљедећу фазу Лиге Европе биће 14. децембра, а Борјан се не боји ни Реал Мадрида као потенцијалног ривала.

– Искрено ми је свеједно. Ко год био противник, ми ћемо изаћи на терен и оставити срце за нашу Звезду, било да је Реал Мадрид или нека друга екипа. Нема лаких противника ни у групној фази, а камоли у нокаут фази.

Борјан би на прољеће могао да надмаши рекорд Владимира Петровића Пижона према броју европских утакмица, легенда клуба одиграла је 50 за десет година.

– Поновићу да нема срећнијег човека од мене. Стати раме уз раме, по том параметру, уз Звездине звијезде и легенде клуба је сјајан податак и поносан сам на све што сам урадио током периода у Црвеној звезди. Морам да се захвалим и играчима, јер да они нису били одлични не бих ни ја стигао на корак до рекорда.

Голман црвено-бијелих је причао и о разликама у вођењу тима Владана Милојевића и Дејана Станковића.

– Наравно да има разлике у раду, али и код једног и код другог шефа стручног штаба смо гинули на терену. И Милојевић и Станковић су велики и сјајни људи и то је оно што је најважније. Част је сарађивати са таквим тренерима.

Оно што је Милан Борјан наговестио јесте да би Црвену звезду могао да напусти тек 2026, односно – уколико се он пита, како је рекао.

– То није на мени, већ на људима који воде клуб, као и репрезентацију. Наравно да бих волео да се обе ствари догоде, али то понављам није до мене, закључио је голман црвено-бијелих у интервјуу

(Телеграф)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

100%

04.12.2020 21:46

Среца пуно знаци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

04.12.2020 22:02

Сигуран сам да није рекао Звездине звијезде, јер србин не говори звијезда.

ОДГОВОРИТЕ