850 новогодишњих пакетића за најрањивију дјецу

Бинго и Wорлд Висион у хуманитарној акцији „И даље ћемо бити заједно":

Вијести 04.12.2020 | 08:23
850 новогодишњих пакетића за најрањивију дјецу

У склопу своје новогодишње кампање под називом "И даље ћемо бити заједно" највећи трговачки ланац у БиХ Бинго наставља сарадњу са невладином организацијом Wорлд Висион БиХ и покреће нову хуманитарну активност са циљем да, након године обиљежене многим потешкоћама, у животе најрањивије дјеце донесе радост.

Ове године, 850 Бинго пакетића иду у руке социјално угроженој дјеци из мањих средина у Босни и Херцеговини.

Пакетићи ће бити подијељени у општинама и градовима Бановићи, Добој, Горажде, Источна Илиџа, Источно Сарајево, Какањ, Лукавац, Прача, Тарчин и Тузла. Приликом подјеле пакетића, поштоваће се све епидемиолошке мјере, те ће се у свакој заједници, у сарадњи са школама и партнерима на локалном нивоу, пронаћи најсигурнији начин достављања пакетића у дјечије руке.

2020. година је грађанима БиХ, али и широм свијета, донијела много изазова и потешкоћа. Мјере успостављене у циљу заустављања ширења болести ЦОВИД-19 највише су погодиле оне најрањивије.

Многе породице су изгубиле примања, док су се дјеца суочила са додатним стресом, страхом од сиромаштва, дистанцирањем од пријатеља, те новим начином похађања наставе у властита четири зида.

"Ова година је за многе породице била веома тешка. Сваки мотив за радост, сада је заиста велик. Драго ми је да ћемо, уз помоћ нашег партнера, највећег трговачког ланца у БиХ Бинго имати прилику поново развеселити малишане којима поклон пакетићи значе много", изјавила је Лариса Клепац, директорица невладине организације Wорлд Висион БиХ.

Већ трећу годину, Бинго и Wорлд Висион БиХ заједно проводе новогодишњу активност даривања најрањивије дјеце у БиХ. Акцијом се поноси и директорица маркетинга у компанији Бинго Татјана Пауноски. 

"Већ неколико година сарађујемо са Wорлд Висион. Ово је пројекат који је обрадовао велик број најрањивије дјеце и зато имамо снажан мотив да ову сарадњу наставимо и даље. Или, како сам слоган кампање каже: И даље ћемо бити заједно... уз дјецу и оне којима је то потребно. Посебно нас радује што наши купци могу директно учествовати у овом хуманом дјелу, јер куповином пакетића са мотивима Бингоса, доприносе овој лијепој причи" , истакла је Пауноски.

И ове године, Бинго дио средстава од продаје новогодишњих пакетића издваја за даривање најрањивије дјеце широм БиХ. Куповином Бинго новогодишњег пакетића директно доприносите хуманитарној активности даривања дјеце која другачије неће примити новогодишњи поклон.

Новогодишња хуманитарна кампања „И даље ћемо бити заједно" траје од 1. до 25. децембра, 2020. године.

(БН)