Сплит под водом - ватрогасци извлаче људе (ВИДЕО)

Снажна киша која од четвртка ујутро пада на сплитском подручју потопила је више градских улица на којима долази до застоја у саобраћају.

Регион 03.12.2020 | 17:49
Сплит под водом - ватрогасци извлаче људе (ВИДЕО)

Ватрогасне екипе испумпавају воду из поплављених подрума и приземља стамбених зграда.

Сплитски ватрогасци су до поднева имали 20-ак интервенција ради испумпавања воде из подрума и приземља, а посебно су кишним падавинама угрожени јужни делови Сплита, рекли су у сплитском Оперативном ватрогасном средишту.

Ватрогасци позивају грађане на стрпљење у саобраћају, који је отежан због водених поплава на улицама.

"Све су службе на терену и помажу у санацији штете настале услед енормне количине кише која од јутрос пада у Сплиту и околини. Грађане молимо за опрез и стрпљење, посебно у саобраћају", објавили су из Града Сплита раније данас.

Према првим информацијама из сплитске полиције, три су критична места на градским саобраћајницама угрожена водом - Улица Седам Каштела код Пољуда, расксница Улице Бруне Бушића и Дубровачке и раскрсница Дубровачке и Домовинског рата.

У Улици Матице Хрватске вода је пробила кроз три шахте те се излила на улицу, али брзом интервенцијом радника Водовода и канализације тај је проблем за сад решен, рекли су у сплитској полицији.

Како се види на снимцима и сликама, киша је потопила саобраћајнице, тако да је понегде вода дубока и неколико десетина центиметара. Због тога је брзо настао саобраћајни колапс који траје цело јутро. На више места вучна је служба извлачила поплављене аутомобиле.

Јутрос није радио семафор на раскрсници Дубровачке и Вуковарске улице, једне од најпрометнијих сплитских улица.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар