Беба има "27 година" и она је 18 месеци млађа од своје маме!

Кад би вам неко рекао да има дете које је само две године млађе од њега, не бисте му веровали, али захваљујући напретку медицине, и то је могуће...

Занимљивости 03.12.2020 | 17:21
Беба има "27 година" и она је 18 месеци млађа од своје маме!

Беба Моли има само 5 недеља, а само је 18 месеци млађа од своје маме Тине, а технички гледало има већ 27 година. Ништа вам није јасно? Па, то нам је модерна медицина омогућила.

Моллy Еверетте Гибсон рођена је из ембриона који је замрзнут давне 1992. године, само 18 месеци након што је рођена њена мајка Тина (29).

"Вероватно вам је тешко да све ово повежете, али што се нас тиче, Моли је наше мало чудо" започиње причу мама Тина за НY Пост.

Научници са Универзитета у Тенесију кажу да ће Моли ући у књигу као најдуже замрзнути ембрион који је доживео да се роди.

Моли се родила 26. октобра и срушила је рекорд који је претходно држала њена рођена сестра Ема, која је 24 године "чувана у леду", пре него што је стигла на овај свет у новембру 2017. године.

Оба ембриона су истовремено замрзнута у НЕДЦ (Национални центар за донацију ембриона) и у питању су генетски сродници, а биолошки родитељи нису познати.

"Велика је награда да могу да видим да ембрион, који је замрзнут пре толико много година, сада расте у овако лепу бебу" каже др Керол Сомерсфелт, директорка НЕДЦ.

Тина и њен супруг Бенџамин (36) дошли су у НЕДЦ након што су пет година покушавали да добију дете природним путем. Бенџамин, наиме, има цистичну фиброзу, која може да доведе до стерилитета.

Они су прво желели да усвоје дете, али тата су Тинини родитељи видели на телевизији прилог од НЕДЦ-у и саветовали их да оду тамо. У први мах нису желели да пристану, али су на крају посетили центар. Представљени су им профили 300 странаца који су донирали своје ембрионе.

Прво су изабрали ембрион који је на крају процеса постао Ема. Тек на дан ембриотрансфера, Тина је сазнала да је ембрион био замрзнут 24 године.

Када се родила Ема, њих двоје су били неизмерно срећни. После неколико година, Тина и Бенџамин су желели Еми да подаре бату или секу. Нису дуго размишљали, питали су у центру да ли има још неки ембрион пара који је "замрзао Ему".

Тако је на свет дошла Моли.

"Докле год ембрионе чувате на одговараћу начин, на минус 396 степени, они могу да преживе дуго. Моли је прави доказ за то " каже др Сомерфелт.

Моли је на рођењу тежила нешто више од 3 килограма и она је једна преслатка, здрава и права девојчица. Родитељи кажу да су свесни да су њихова деца чудо, поготово у свету научника.

Тина каже да је Ема одушевљена својом сестрицом која има тек 5 недеља. Млади брачни пар и даље размишља о проширењу породице, али мисле да ће треће дете ипак усвојити.

"Не можемо Еми и Моли да пружимо још једног генетског сродника. Потрошили смо све ембрионе који су имали у НЕДЦ-у" шалила се Тина.

извор:Телеграф.рс

Коментари / 0

Оставите коментар