Орбанов човјек поднио оставку због оргија у Бриселу

Члан Европског парламента који заступа странку мађарског премијера Виктора Орбана дао је оставку на своју функцију у Бриселу након што је у петак ухвац́ен како напушта, како се наводи, оргију на којој је било 25 људи.

Свијет 03.12.2020 | 07:57
Орбанов човјек поднио оставку због оргија у Бриселу

Јожеф Шајер поднио је оставку пошто је признао да је прекршио строга белгијска правила о закључавању да би присуствовао забави сексуалне природе, извијестио је "Политико".

Полиција је на скупу затекла 25 голих мушкараца, укључујуц́и Шајера и неке дипломате, извијестио је белгијски лист "Ла Дерниере Хеуре".

Новине су цитирале локални полицијски извор који је рекао: "Прекинули смо групни сек"с.

Орбанова мађарска влада умањила је права ЛГБТК особа откако је изабран за премијера 2010. године.

Шајер, који је из странке Фидес био изабран за представника Мађарске у Европском парламенту, помогао је да се преправи мађарски устав како би "заштили институцију брака као заједницу мушкарца и жене", извјештава "Тајмс".

Шајер, десничарски политичар и савезник Орбана, попео се кроз прозор првог спрата и примијец́ен је како "бјежи дуж олука", саопштило је јавно тужилаштво. Извор близак истрази рекао је за "Политико" да су полицајци позвани након жалбе на "буку током ноћи".

Власти су саопштиле да су у Шајеровој торби пронађене опојне дроге. Шајер је инсистирао да их није конзумирао.

"Пролазник је пријавио полицији да је видио мушкарца како бјежи дуж олука; успио је да га идентификује. Руке су му биле крваве. Могуц́е је да је повријеђен док је бјежао. У његовом ранцу су пронађене опојне дроге. Човјек није могао да предочи ниједну личну исправу. Испрац́ен је до мјеста пребивалишта, гдје се дипломатским пасошем идентификовао као Ш.Ј. (1961)", наводи Тужилаштво.

Шајер је у уторак рекао да је био присутан на "приватној забави" и извинио се.

"Након што је полиција затражила мој идентитет - пошто нисам имао личну карту - изјавио сам да сам европски посланик", рекао је, додајући да је полиција наставила процес и коначно издала службено усмено упозорење и превезла га куц́и.

"Дубоко се кајем што сам прекршио ограничења током пандемије, с моје стране то је било неодговорно. Спреман сам да платим новчану казну."

Најавио је оставку на мјесто члана Европског парламента и затражио од људи да ову одлуку третирају као "строго лично".

"Молим све да то не прошире на моју домовину или на моју политичку заједницу", додао је он.

(Б92.нет)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Коментар

03.12.2020 07:12

Да неког од насих политицара овако ухапсе,тузили би ове сто су их пријавили полицији и оптузили за русење уставног поретка. И тацно се цовјек онда некако сазали...ста све они морају да трпе од овог незахвалног народа...срам да нас буде. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

03.12.2020 15:40

ЕУ је оцито и створена да постане легло зла. Све политицаре истјерати мало на каменолом, па им неце падати на памет гологузање. Педери, педофили, психопате, ппп... п им материна висе

Name

Крле

03.12.2020 08:04

24 голих мушкараца на гомили... То је та ЕУ ,разврат и блуд дипломата..?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.12.2020 08:12

Наши су много фини.

Name

Геј РС

03.12.2020 09:21

24 мускарца стварно сто је превисе, превисе је :Д Ипак мислим да сви прескацу вазан дио у тексту, који потврдјује да су многи од оних који јавно говоре и дјелују против ЛГБТ популације у ствари прикривени гејеви: "Шајер, који је из странке Фидес био изабран за представника Мађарске у Европском парламенту, помогао је да се преправи мађарски устав како би "заштили институцију брака као заједницу мушкарца и жене", извјештава "Тајмс"."

Name

Такви се владе монтирју

03.12.2020 08:31

А таква је онда и дрзава. А када је таква, онда је све лако. Мастовита средства против смисла постојања цовјека као људског бица....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Такви из ЕУ

03.12.2020 08:43

Це да нам доносе законе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесу ли зо све вриједности

03.12.2020 08:44

Запада или их има јос?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно

03.12.2020 09:52

БОЉЕ БИ БИЛО И ПРИРОДНИЈЕ ДА ЈЕ ПОЗВАО ОРБАНА ДА ИМ СЕ НА СЛЕДЕЦОЈ СЕАНСИ ПРИДРУЖИ !Ко зна можда и јесте само није за јавност по понашању Орбана види се да није “сам свој”фали му витамина које уноси од позади и мало “бијелог праха”!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вид' будала

03.12.2020 11:44

"Забављали" се без зена. Алу добро, ко воли нек изволи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

03.12.2020 13:36

Знаци то је та Европа, тако у Србији ,Јос мало па це И код нас, или ми то Јос незнамо.

ОДГОВОРИТЕ