Имале по стотину муштерија, а многи су чекали у реду

Ужасна судбина девојака из кафане у Мајуру код Шапца већ данима је главна тема у тој варошици, након хапшења власника ресторана Велимира Г. (57) и његове супруге Естере Г. (49).

Србија 02.12.2020 | 13:22
Имале по стотину муштерија, а многи су чекали у реду

Власници се сумњиче да су приморавали дјевојке на сексуалне услуге. Да су биле праве сексуалне робиње потврђује и ужасан податак из истраге да су имале и више стотина клијената мјесечно.

- Проституција и илегални послови у тој кафани дешавају се већ дуже вријеме. Наводно је међу клијентима било познатог свијета, привредника које сви знају и који су ту доводили пословне партнере. Цијена услуге била од 70 и 100 евра, па навише - каже извор близак истрази.

- У кафани- јавној кући се чекало на ред, а од када су уведене забране рада због короне, долазили су само они који би се најавили власницима. Две трећине клијената се стално враћало, а било је и оних који би се заљубили, јер су "продавачице љубави" заиста праве љепотице - прича саговорник из истраге, који инсистира на анонимности.

- Да су дјевојке биле робиње уопште није питање, ако се зна да су имале од пет до седам посјета у току дана. Стотине људи пролазило је мјесечно кроз постељу само једне дјевојке. Ужасно је када имате ћерку тих година па видите шта су ове младе жене претрпјеле - рекао је саговоник "Новости".

А управо власници објекта Велимир и Естера имају двије тек мало млађе кћери, које су негдје на студијама.

- Естера или мадам Стела, бринула се о здрављу дјевојака регрутованих за проституцију. Оне су веома пажене и третиране као скупе машине, што су и биле, јер је зарада заиста енормна. Када сагледате случај са ове суморне стране, тек тада постаје јасно о каквој је тешкој експлоатацији ријеч - каже саговорник из истраге.

У ноћи између петка и суботе у "Луну" (бившу Златну греду) упали су припадници јединице Управе криминалистичке полиције из Београда и "на дјелу" затекли четири дјевојке старости 18 до 25 године са тројицом клијената. Акцијом је руководило Више јавно тужилаштво у Шапцу, које је у сарадњи са овдашњом Полицијском управом, више од два мјесеца истраживало случај.

Расипали се новцем

Мјештани Мајура невољни су да причају било шта о дешавањима у кафани. Кажу да се видјело да власници имају много новца, али да се "њих не тиче" одакле то богатство.

- Видјело се да добро зарађују. Када су правили прославе није се водило рачуна колико ће да потроше. Дјеловало је да имају много и да се расипају новцем - рекао је један од комшија који није желио да буде именован.

Ухапшени су власник објекта Велимир Г. (57), његова супруга Естера Г. (49), иначе држављанка Румуније и њихов помагач Н. О. (41) из Владимираца. Свима се на терет ставља кривично дјело трговина људима, за које је запријећена казна од пет до 12 година затвора.

Како сазнајемо из тужилаштва, сво троје су се на саслушању пред Вишим јавним тужилаштвом бранили ћутањем, након чега им је одређен притвор. Они се сумњиче за трговину људима односно да су злоупотребили лошу материјалну ситуацију својих жртава и приморали их да чине сексуалне услуге.

Тужилаштво је у сарадњи са овдашњом полицијом реализовало хапшење осумњичених, али значајну помоћ је пружила и УКП. Засад није познат идентитет особа затечених са дјевојкама, ни шта су испричали у полицији. По свој прилици, они би могли да послуже као такозвани добри свјеодоци, које истражитељи поштеде кривичног гоњења у замјену за драгоцјене информације.

(Курир.рс/Блиц Фото: Ана Митић)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Реггио

02.12.2020 12:39

Било је и Соколацке назови елите, која се јавно хвалила!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

02.12.2020 15:07

Има их на Палама на одборницкој листи, са највисе купљених гласова.

Name

На дозивотну

02.12.2020 12:43

Такон прилагодити томе. Тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

02.12.2020 13:03

Тако је то у правним државама гдје “влада владалац “са врха па дозволи народу да се се..а да не буде само са његове стране је..н!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боx

02.12.2020 13:13

Закон прилагодит као сав нормалан свијет. Наплатит ПДВ и то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није то нормалан свијет

02.12.2020 15:02

Знаци ПДВ сав неморал сто постоји треба озаконити, због кауције сво зло треба озаконити. Ко страда у таквим неморалним законима?! Цему то води?!

Name

бизнис

02.12.2020 13:16

То је углавном био уносан бизнис за газде и ту се радило о извлачењу великог новца од муштерија. Дјевојке су биле жртве - једино је био срећан крај које су се успјеле срећно удати за неожењене муштерије али која ће се одатле срећно удати за неожењог муштерију, то је лутрија,случајни догађаји, теорија вјероватноће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

02.12.2020 13:27

Легализовати! Не само због пореза, вец због регулисања те дјелатности. Имате у министарствима агенцијама колико хоцете запослених по том основу. Да се легализује, знало би се ко гдје мозе да ради. Коме су ове несретнице могле да се обрате? Ником! Да ли је било полиције медју клијентима? Судија? Тузилаца?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро данхил.

02.12.2020 13:31

Мени није јасно зашто Државе Србија и Босна не легализују проституцију као већина Западних Европских земаља. Аустрија, Њемачка, Швајцарска итд. Држава бих имала контролу, надзор о обављању делатности и наплаћивала бих порез, девојке бих радиле добровољно и биле бих редовно прегледане код Доктора и тестиране на разне заразне болести и хепатитисе. А и пријављене на доприносе (социјално и пензионо итд). И на крају многи људи бих себи тим олакшали живот јер немају девојке и супруге. И овако се то све одвија али на црно и није безбедно и легално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

02.12.2020 14:42

Коме ће онда држава говорити,држте лопова,ако се легалузује проституција,наркоманија и слично?

Name

Бране

02.12.2020 14:51

Би, бих, бисмо, бисте, итд итд. Основну си једва заврсио а паламудис овде о законима и људским правима.

Name

Таквим неморалним

02.12.2020 15:04

Изопаценима и не треба да имају, није зенско бице сексуални објекат,него извор зивота.

Name

Дијана!

02.12.2020 15:05

И ми то радим само мој драги неголи да се то прича,он нам подјели позиције у влади и код предсједника.!..купимо стан онда они среде папире и то је то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови Јорк

02.12.2020 15:35

Који смо ми домородци и чисти примитивци Ни један коментар не спомиње трауму коју ће ове несретне девојке преживљавати док дишу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

03.12.2020 00:55

Чуј "продавачице љубави", тачно већина не зна шта је љубав.?

ОДГОВОРИТЕ