Познати глумац: "Гаде ми се они који су без маски"

"Био сам потпуно исцрпљен, нисам осјећао своје тело. Ходао сам као да у себи имам литар Јамесона", тако своје искуство и осјећај док се борио с корона вирусаом описује глумац Ирфан Менсур.

Забава 02.12.2020 | 07:31
Познати глумац: "Гаде ми се они који су без маски"

Он је био гост јутарњег програма ТВ Нова С "Пробуди се". Менсур је, након лијечења у Клиничко-болничком центру Бежанијска коса и терапије кисиком, сада на кућном опоравку.

Глумац и редитељ каже да се придржавао мјера, маску је носио све вријеме током рада с глумачким ансамблом на позоришној представи “Ана Карењина”. Ипак, заразио се короном.

“Исцрпљеност, немање снаге, као да ми је адреналин побјегао из тијела. Схватио сам да се нешто догађа, али у првом моменту нисам био свестан шта”, објашњава Менсур прве симптоме и додаје да је повишену температуру, 37,2 имао само један дан, али да је ипак била дијагностикована обострана упала плућа.

Описао је и психичко стање у којем је био док је лежао у болничкој постељи, у којој је провео готово двије седмице. Признаје да му првих пет-шест дана није било пријатно.

“Бити уплашен за живот је бесмислено. Ја сам са својих близу 70 довољно урадио у жовоту да ме не брине то ште ће једног дана да ме нестане. Ипак, првих пет-шест дана сам се опраштао – био сам крив сам себи зато што нисам рекао неким људима неке пријатне ствари које је требало да чују. Када сам постао свјестан свега, признао сам све оно шта им нисам реакао, а жељео сам да им кажем”, објашњава своје психичке борбе.

Менсур каже да је изузетно захвалан особљу КБЦ-а “Бежанијска коса”. Памтиће СМС који му је стигао од докторице која је водила рачуна о њему: “Прошли сте.”

Болничке дане дијелио је с колегом Жарком Лаушевићем.

“Оставио ми је једну велику шољу за кафу на којој је нацртан велики смајли. Одлучио сам да је тај смајли моја срећкица и живјеће са мном док ја живим”, захвалан је Менсур.

Каже и да према људима који не носе маску има и неку врсту гађења.

“Огорчен сам том примитивношћу којом смо окружени. Они желе да буду изнад масе која покашава да заштити не само себе него и њих. Носите маске и будите нормални, то је једини савјет”, поручује Менсур.

(НоваС)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

ненадиван

02.12.2020 06:57

Неко скоро рече да су људи који неће да носе маску готово по правилу кретени и у свим другим аспектима живота. Врло истинито. Ретатди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

02.12.2020 08:19

Молим вас пазите како се изражавате. Ја особно нити моја обитељ нећемо примити цјепиво и ако треба отићи на Илинчицу изнад Тузле у село Андрићи и бавити се пољопривредом и бити неовисан. Све ово око тзв. вируса је превара без преседана.

Name

РАСПУЦХИН

02.12.2020 07:02

Е Ирфане , Ирфане , колико је капнуло за ову "ролу"??? Сам пред камером , у свом стану а са маском?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

02.12.2020 08:20

Ста ти вриједи пријатељу сто си нормалан кад иза тебе коментарисе њих 10 са посебним потребама и све супротно.То је нас просјек

Name

Ре

02.12.2020 08:28

Вјероватно није у стану, не знам на основу цега такав закљуцак, а није ни сам. Довољно да је ту камерман и јос неко. Ипак је он у праву. Маска стити колико толико.

Name

кламаре

02.12.2020 07:28

И ја се гадим оваквог ријечника. Бајаги глумац. О чему прича? Сам каже да је носио брњицу и фасовао? Недостатак мозга. Елементарни ниво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

02.12.2020 07:41

А онима који зеле да дису, ГАДИТЕ СЕ ВИ ПОДАНИЦИ БЕЗ МОЗГА!!!! Ста носис пању маску, кад си сам?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.12.2020 07:49

Посто квркнула гузица сад ти се гаде они без маски. Ста си до прије пар година мислио о маскама. Не прди старохане

ОДГОВОРИТЕ
Name

МТ

02.12.2020 08:04

Сам кажеш да си дисциплиновано увијек носио маску. Како је могуће да сте се заразили а они који не носе маску нису се заразили. Сви се исто заразе и са маском и без маске. Гдје је ту логика???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахаха

02.12.2020 08:05

Јадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људска

02.12.2020 08:08

Људска глупост је безгранична.Да ли је неко објаснио популарном глумцу да маске не штите од вируса.Сам је рекао да је носио маску па се опет заразио. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

02.12.2020 08:17

Јадна је ова пропала дрзава кад је народ овако затуцан...нема помоћи,овако неписмен и заостао народ и не заслузује боље.Молим те објасни нам и ста казе Путин и кад ће 3.Свјетски рат и да ли има зивота у свемиру

Name

Глупост

02.12.2020 08:59

Јесте безграницна, оцигледно. Маском ститимо друге у слуцају да смо заразени, не мозе нам помоци да се не заразимо. За све вас који вјерујете апсолутно неубједљивим теоријама завјере имам само осјецање сазаљења. Како је могуце да не мозете направити разлику измедју вјеродоастојних информација и глупости? Оцигледно је да се пандемија злоупотребљава на разне нацине, али да неко мозе да мисли да вирус не постоји и да је маска стетна је једноставно претузно.

Name

ЗА ЉУДСКА

02.12.2020 09:11

ЗНА ОН ТО КАО И МИ АЛИ ОН ЈЕ ОВДЈЕ УРАДИО ЈЕДНУ РЕКЛАМУ КОЈУ ЈЕ СИГУРНО ДОБРО НАПЛАТИО. ТОТАЛНО НЕЛОГИЦНО ПРИЦА. СТО НЕ РЕЦЕ ,,ЈА НИСАМ НОСИО МАСКУ, НОСИТЕ ЉУДУ ,ЦУВАЈТЕ СЕ ...,, А НЕ ,,НОСИТЕ МАСКУ ... ЈА САМ РЕДОВНО НОСИО И ЗАРАЗИО СЕ. А ПОСЕБНА ГЛУПОСТ ,САД ДРЗИ МАСКУ НА СЕБИ САМ У КУЦИ А ТЕК ПРЕБОЛОВАО СТО ЗНАЦИ ДА СУ САД МИНИМАЛНЕ САНСЕ ДА СЕ ЗАРАЗИ ОПЕТ. ПИ ГАДЕ ПРОДАНИ.

Name

Нека

02.12.2020 08:21

Неко надје макар једну слику Била Гејца из 2020 са маском!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марс

02.12.2020 08:21

Ти си бас "нормалан".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљка Петгемрежић

02.12.2020 08:56

Па, дођете у маркет, тржни центар, у друга мјеста гдје се окупља општа популација, наводно здрава, сви носеве испод маски избацили. Погледам фотографије испред ковид амбуланти, тада, онако болесни и под температуром, а сви маске носе како треба..... Не мора сад рођаче...Како се разболи неко ко носи маску до сада су људи могли схватити. Маска не штити онога ко је носи него оне око њега. Да ли 100% задржава вирус - не, али помаже јер и ако је неко заражен значајно се смањује количина капљица којима се вирус даље шири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

02.12.2020 08:57

Каква небулоза!!!Сам себе демантујем тврдњом да је носио маску,а ипак се заразио.Како???Ако та маска штити, зашто је ипак дошло до заразе???Нису ваљда доктори попут др,Несторовића глупе незналице,јер тврде да је ношење маски више штетно,него корисно.Шта ћемо са оним који из здравствених разлога не смију носити маску???Треба ли и такви да му се гаде?!Све глост до глупости!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.12.2020 12:47

Само је др Несторовић човјек с искуством. Потврђеним. Знам из породичног примјера. Шта год да каже тај човјек, толико је заслужио у нашим животима, све му вјерујем. Хвала му што постоји.