Аутомобил покосио људе у Њемачкој, четворо погинуло

Аутомобил је ударио и повредио неколико људи у пешачкој зони у граду Трир на западу Немачке, а једна особа је ухапшена, саопштила је полиција на Твитеру.

Свијет 01.12.2020 | 18:47
Аутомобил покосио људе у Њемачкој, четворо погинуло

Позадина овог случаја још није разјашњена. Градоначелник Тририра Волфрам Либе изјавио је за јавни сервис СWР како се ради о "амоку (насилном појединцу) који је напао људе у средишту града".

Сведоци говоре о томе како је возач својим аутомобилом марке Ренџ ровер великом брзином улетео у пешачку зону.

"Ја сам био испред ДМ-а на самом тргу када су звоњаву црквених звона прекинули тупи ударци који су постајали све гласнији. На левој страни приетио сам људе како се бацају на страну и на прву сам помислио да неко баца петарде. Брзо сам схватио да то није случај. Ауто се великом брзином пробио кроз масу рушећи их све редом. Прошао је неколико метара од мене и изабрао другу жртву која није стајала близу продавнице попут мене. Наставио је да гази све редом другом улицом а око мене су људи непомично лежали. На левој страни сам приметио покошена дечја колица. Полиција је убрзо опколила цели град а ја сам са девојком отишао ван из центра. Недавно сам се преселио из Лондона у Трир који је врло миран и сигуран град и овакво шта никада не бих очекивао да се догоди овде. До данас", казао је за један од очевидаца за Индеx.

РТЛ преноси да су у несрећи погинуле четири особе, а да је повређено 30 људи. Према ниховим сазнањима, изнад места несреће кружи хеликоптер, а оближња школа је закључана и прати протокол за случај могућег терористичког напада.

Очевици су потврдили да су људи вриштали у паници, неки су одбачени у ваздух или прегажени пре него што се аутомобил који је био ван контроле није зауставио.

И локални дневник "Трирсер фолксфројнд" пренео је изјаву једног очевица да је тамносиви Ренџ-Ровер великом брзином улетео међу запањене пешаке.

"Ухапсили смо једну особу, једно возило је обезбеђено. Према прелиминарним индикацијама, две особе су преминуле. Молимо вас да наставите да избегавате центар града", навела је полиција на Твитеру, пренео је Ројтерс.

"Помажу нам возила хитне помоћи из целог региона. Наш први задатак је да сада вратимо безбедност", изјавио је градоначелник Лајбе.

РТЛ: Четворо људи погинуло, укључујући и дете; повређено 30

Према наводима Волксфреунда, аутомобил се одвезао од Порта Нигра до главног пијачног трга. Према даљим локалним медијима забележена су четири смртна случаја и 30 повреда. Једно дете је убијено, рекао је градоначелник у изјави. Присутна је полиција која је закључала подручје, преноси РТЛ.

Велика конференција за штампу очекује се у 19 часова.

Ухапшена особа је 51-годишњак из округа Трир-Сарбург. Возило је осигурано, јавила је полиција.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

дрекавац

01.12.2020 18:45

терориста ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

01.12.2020 19:43

Мора да је претјерао са вином, тај крај је препун непрегледних винограда, ако је претакао мозда на цријево, па навукао мало висе...ко зна

Name

Имате неки проблем..??

01.12.2020 23:11

Који сте ви кретени цују се "тупи" ударци Онда као да неко баца "петарде" И ста је било кад сте се пробудилу..?? КРЕТЕНИ Бице сутра опет терориста Мудзахид..

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

02.12.2020 07:59

СТА СЕ ТУ ИМА ОБЈАСЊАВАТ : АКО ЈЕ КЛАУС -ОНДА ИМА ПСИХИЦКЕ ПРОЛЕМЕ , ПОРОДИЦНЕ И ТД АКО ЈЕ АБУ АЛИ - ОНДА ЈЕ ТО АТЕНТАТ ТЕРОРИЗАМ ИТД ПА ТО И НАСА МАЛА ДЕЦА РАЗУМЕЈУ ЗАР НЕ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

02.12.2020 10:20

ШТА ДРУГО ОЧЕКИВАТИ ПОРЕД ВЛАСТИ КОЈЕ ЗАТВАРАЈУ ОЧИ ПРЕД СТВАРНОШЋУ?!ЈЕДИНО КОГА МОГУ ДА ЖАЛИМ,ЈЕСТЕ НЕДУЖНИ НАРОД ПРЕКО ЧИЈИХ ЖИВОТА СЕ СВЕ ОДВИЈА.КРЕНУЛО ЈЕ И ТЕШКО ЋЕ СЕ ЗАУСТАВИТИ,НАЖАЛОСТ...

ОДГОВОРИТЕ