Хитно прекинута сједница Сабора због короне

Председник Хрватског сабора прекинуо је данас сједницу јер се једна посланица појавила на засједању иако је, наводно, требало да буде у самоизолацији.

Регион 01.12.2020 | 13:16
Хитно прекинута сједница Сабора због короне

Наиме, Далију Орешковић, предсједник Сабора је подсетио да је њен клуб Секретаријату Сабора 26. новембра упутио допис да ће она бити седам дана у изолацији због контаката са зараженом особом.

- Ваш клуб је јуче упутио допис да ћете бити у самоизолацији - ви и Анка Мрак Тариташ. Сад сте овдје, о чему се ради?, питао је посланицу.

- Ја сам у самоизолацији како је одредио љекар опште праксе, то је десет дана од контакта који сам имала са зараженом особом, а како сте ви систем осмислили и како се тих 10 дана рачуна, није моја одговорност - узвратила је Орешковић, преноси Јутарњи лист.

Предсједник Сабора је одбацио такво пребацивање одговорности, па јој поновио шта је њен, Женски клуб писао Секретаријату.

- Ви нисте у самоизолацији, имате ли тест да сте негативни?, упитао је он па добио негативан одговор.

Онда ћемо прекинути сједницу да се утврде чињенице, то нећу дозволити, ово је угрожавање здравља посланика, поручио је предсједник Сабора, па прекинуо седницу.

По завршетку паузе, утврђено је да Орешковић, ипак, може данас присуствовати сједници Сабора. 

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Који

01.12.2020 12:31

Интересантно који је то начин тестирање мого у “паузи посланицкој” утврдити да је поменута дама “негативна” на вирус короне! То саборско научно откриће треба под ХИТНО увести у праксу тестирања грађана на присуство вируса короне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

01.12.2020 12:32

Бозе сацувај ста раде.Па зена здрава,права,нит је болесна,нити има симптоме,и она као неког угрозава.Па васа испрана глава је угрозена,и ту поправке нема.Фуј,багро плаценицка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Андрић

01.12.2020 20:31

Сврати у Соколац!