Марадона се ударио у главу седам дана прије смрти

Бивши аргентински фудбалер Дијего Армандо Марадона пао је и ударио се у главу седам дана прије него што је преминуо од посљедица срчаног удара, изјавио је Родолфо Баке, адвокат медицинске сестре Дахијане Гизеле Мадрид, која је свједок у истрази о смрти фудбалске легенде.

Фудбал 30.11.2020 | 22:58
Марадона се ударио у главу седам дана прије смрти

Он је за телевизију ТН рекао да је Марадона у сриједу, 17. новембра, пао и ударио се у главу, а да након тога није подвргнут скенирању магнетном резонанцом или компјутерској томографији.

Адвокат истиче да повреда није била тежа, али напомиње да је Марадона прије инцидента ишао на операцију мозга и да није прегледан након пада.

Према ријечима Бакеа, Марадона је имао убрзан рад срца и још неке проблеме на које нико није обратио пажњу, пренио је "Спутњик".

"Марадона је имао 115 откуцаја срца у минуту, а уочи смрти 109. Сви знамо да пацијент са срчаним проблемима не смије имати рад срца бржи од 80 откуцаја у минуту. Марадона је скретао пажњу да постоје проблеми с његовим срцем, али нису ми преписани лијекови", нагласио је Баке.

Баке је рекао и то да су срчани проблеми Марадоне игнорисани и да би Аргентинац вјероватно био жив да је био смјештен у некој луксузној клиници, умјесто у својој кући.

"Љекар је најодговорнији, а затим и породица", додао је Баке.

Тужилаштво у Буенос Ајресу покренуло је истрагу о смрти Марадоне, који је преминуо у сриједу, 25. новембра.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар