Не зна да је градоначелник, јер је на респиратору

Магуито Вилела изабран је у недјељу за градоначелника бразилског града Гојанија, али то још није сазнао будући да је већ скоро мјесец дана у индукованој коми, на респиратору због тешке инфекције ковид-19.

Свијет 30.11.2020 | 17:41
Не зна да је градоначелник, јер је на респиратору

Његов случај је живописан примјер размјера пандемије вируса корона у Бразилу, који има највећи број жртава ковид-19 на свијету послије Сједињених Држава.

Према подацима Министарства здравља, више од 6,3 милиона Бразилаца је заражено, а скоро 173.000 је умрло од вируса, преноси Ројтерс.

Бившем сенатору из центристичке странке Бразилски демократски покрет, Вилели је 20. октобра утврђено да је позитиван на вирус корона. Недјељу дана касније смјештен је у болницу Алберт Ајнштајн у Сао Паулу, а 30. октобра је интубиран.

Скинут је са вентилатора 8. новембра, али је поново прикључен до 15. новембра, када је ушао у други круг против ривала Вандерлана Кардосоа из Социјалдемократске партије.

У недјељу је Вилела изабран за градоначелника Гојаније, града са око милион и по становника у централном Бразилу, око 200 км југозападно од главног града Бразилије. Освојио је 52,6 одсто гласова.

Рожерио Оливеира да Круз, замјеник градоначелника Вилеле, сазвао је конференцију за штампу након побједе на изборима на којој је одржана молитва за здравље градоначелника.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

У односу

30.11.2020 16:50

На ова два из Травника за њега још има наде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

30.11.2020 17:55

Травничка хроника...