Шпанија позива на “здрав разум” након шопинг гужви

Шпанска државна секретарка за здравство Силвија Калсон позвала је јавност да покаже "одговорност и разборитост" након што је велики број људи током викенда преплавио улице због божићне куповине и традиционалне новогодишње расвјете.

Свијет 30.11.2020 | 17:40
Шпанија позива на “здрав разум” након шопинг гужви

Сцене гужви, виђене у неколико градова, укључујући Мадрид, Барселону, Валенсију и Малагу, подстакле су Калсон да препоручи грађанима да „избјегну гужву“ уочи Божића како би избјегли погоршање ситуације са корона вирусом у Шпанији.

– Ово није готово. Жељели бисмо да позовемо на одговорност и разборитост. Требало је пуно рада и одрицања да би се крива поравнала – рекла је Калсон у радијском интервјуу за шпанску станицу Цанал Сур.

Стопа учесталости корона вируса непрекидно опада широм Шпаније, али здравствене власти упозоравају да је и даље на „веома високом“ нивоу.

– Не смијемо заборавити колико је много породица претрпјело или какав може бити утицај вируса на најугроженије – рекла је Калсон.

– Ако волимо Божић, хајде да се побринемо да сви будемо овдје за сљедећи Божић – додала је, тврдећи да је “вриједно жртве”.

Како се ближи сезона празника, шпанско Министарство здравља предложило је низ мјера усмјерених на спречавање ширења вируса, ограничавање друштвених окупљања на 10 људи и увођење полицијског часа за Бадње вече и дочек Нове године.

Коначну одлуку о томе која ће правила бити на снази донијеће сваки регион за себе.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Андриц

30.11.2020 17:56

Крива се у једном тренутку мора поравнати,и са мјерама и без мјера.Према томе,немате потребе сами себе хвалити,јер од мјера ниста не зависи...

ОДГОВОРИТЕ