ЕУ уочава мањи број заражених, прерано за ублажавање

Европска унија уочава да се нагли раст броја заражених корона вирусом смањио или је у опадању у неким, али не и свим, земљама широм континента, и сматра да је прерано ублажити тренутна ограничења ради сузбијања ширења вируса, саопштила је у понедјељак челница континенталног центра за контролу болести.

Свијет 30.11.2020 | 15:45
ЕУ уочава мањи број заражених, прерано за ублажавање

"Алармантно је да је стопа смртности од ЦОВИД-19 још у порасту широм Европе - износила је 95 умрлих на милион људи у поређењу с 84 из претходне седмице",  изјавила је Андреа Аммон, директорица Европског центра за контролу и превенцију болести.

Аммон је такође нагласила да је попуњеност јединица интензивне његе износила 91 посто у прошлој седмици, „што значи да су неке земље већ вјероватно достигле своје лимите“.

Она је говорила на виртуалном скупу посланика одговорних за европска питања у свим државама чланицама ЕУ и у Европском парламенту.

Аммон је такође изјавила да још постоје изазови када је ријеч о тестирањима и праћењима контаката, те да земље чланице ЕУ требају ускладити своје медицинске податке.

Закључно с понедјељком, јављено је о више од 13 милиона заражених у 27-чланој Европској унији а више од 319.700 људи у блоку преминуло је од ЦОВИД-19, преноси АП.

(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РадеЛукиц

30.11.2020 15:35

Сатанистима је вјеровати,како они казу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

30.11.2020 18:03

Па то није резултат њихових мјера,вец је логицно да у једном тренутку мора број заразених поцети стагнирати,па опадати.Па то је нормално,али битно је да они себи приписују ловоре...

ОДГОВОРИТЕ