Државни секретар дао оставку због лумповања у кафани

- Државни секретар у хрватском Министарству бораца Стјепан Сучић поднио је данас оставку, након што је током викенда приведен у полицију због нарушавања јавног реда и мира у кафићу у Вуковару.

Регион 30.11.2020 | 11:48
Државни секретар дао оставку због лумповања у кафани

Очекује се да ће Сучић бићи разријешен дужности на данашњој сједници хрватске Владе, преноси портал "Индекс".

Сучић је у ноћи са петка на суботу кршио нове епидемиолошке мјере у кафићу у Вуковару у којем је био иза поноћи, те вријеђао полицајце и разбио врата на службеним просторијама у полицијској станици.

Из полиције наводе да су у ноћи са петка на суботу око 00.30 часова, пола часа након ступања на снагу нових мјера, у угоститељском објекту у Вуковару затекли неколико особа у конзумирању пића, а том приликом дошло је и до нарушавања јавног реда и мира.

Приликом легитимисања једне мушке особе која је одбијала дати на увид личне исправе, друга мушка особа је негодовала према полицијским службеницима те нарушавала јавни ред и мир, саопштено је из Полицијске управе вуковарско-сремске.

Како би утврдили њихове идентитете, полицијски службеници су обојицу довели у службене просторије.

Осим Сучића, приведен је и шеф Меморијалног центра Домовинског рата Крунослав Шеремет, који је доведен у полицијску станицу уз употребу тјелесне снаге, при чему је дошло и до оштећења инвентара у локалу.

Према незваничним информацијама, они су вријеђали полицајце и позивали се на министра бораца Томислава Медведа.

Након довршене обраде, пуштени су из службених просторија и полиција ће их прекршајно пријавити због почињених прекршаја.

Сучићу је ово други велики инцидент у годину и по дана, а у фокус јавности је дошао прошле године када га је ћерка оптужила да је претукао.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миркан

30.11.2020 15:10

Тако близу а тако далеко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ало

30.11.2020 16:08

Па видите да му је пала клапна!

Name

Драган

01.12.2020 03:37

Излисно је коментарисати потезе издајника одлазеце власти у ЦГ.

ОДГОВОРИТЕ