Њемачка: Одлука о повлачењу мјера тек у јануару

Њемачке власти одлучиваће о евентуалном укидању антиепидемијских мјера тек почетком јануара, изјавио је данас Армин Лашет, премијер најмногољудније њемачке савезне покрајине Сјеверна Рајна-Вестфалија у интервјуу за Дојчландфунк радио.

Свијет 29.11.2020 | 15:51
Њемачка: Одлука о повлачењу мјера тек у јануару

Он је апеловао на грађане да воде рачуна о хигијени и спроводе мјере социјалне и физичке дистанце како би се смањио талас ширења вируса корона.

Њемачка канцеларка Ангела Меркел је сагласна са лидерима 16 њемачких савезних покрајина да се антиепидемијске мјере продуже и пооштре најмање до 20. децембра, а по свим показатељима и наставе до јануара, пренио је Ројтерс.

Њемачки министар економије Питер Алтмајер отишао је и корак даље најавивши данас да би мјере могле да остану на снази до раног прољећа уколико инфекција не буде зауздана и стављена под контролу.

Према званичним подацима Института "Роберт Кох", у посљедња 24 сата у Њемачкој је потврђено још 14.611 новозаражених, око хиљаду мање него прије недјељу дана, али требало би имати у виду и да се током викенда тестира мањи број људи него у току радне недјеље.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар