Широм Европе протести због рестриктивних мјера

Више од 60 људи ухапшено је у суботу у Лондону током протеста организираних против рестриктивних мјера чија је сврха сузбити даље ширење пандемије.

Свијет 28.11.2020 | 23:44
Широм Европе протести због рестриктивних мјера

Хапшења су услиједила јер су демонстранти починили низ прекршаја, међу којима је и "кршење рестриктивних мјера донесених због сузбијања ширења корона вируса", твитовала је лондонска полиција.

Полиција је раније позвала становнике Лондона да не учествују у демонстрацијама, чије је одржавање забрањено због затварања цијеле земље.

"Очекујемо да се број приведених повећа", стоји у полицијском саопштењу.

На њемачко-пољској граници протести против рестриктивних мјера

У пратњи бројних припадника полиције у суботу су у Франкфурту на Одри, на граници с Пољском, одржани протест противника рестриктивних мјера уведених да би се сузбило даљње ширење пандемије корона вируса.

По подацима полиције, у демонстрацијама које је организирала иницијатива "Qуерденкен" учествовало је око 1500 демонстраната који су, заједно с истомишљеницима из Пољске казали како се желе ангажовати на ставу који одражава "мир и слободу".

И у Хрватској

Данас су се у већим хрватским градовима окупили демонстранти против нових епидемиолошких мјера.

Било их је у Загребу, Сплиту, Ријеци, Осијеку, Задру и Шибенику, али у малим бројкама. Полиција је надзирала сваки од тих протеста.

Лондон: На протесту против мера карантина ухапшено 155 особа

Лондонска полиција ухапсила је 155 особа на протесту против мјера карантина и вакцина против ковид-19, преноси Ројтерс.

Учесници протеста су ухапшени због различитих кривичних дјела, укључујући и напад на полицијског службеника, поседовање дроге и кршење ограничења уведених ради спречавања ширења пандемије.

Демонстрантима који су протестовали против рестриктивних мјера придружиле су се групе које се противе примању вакцина против ковид-19.

Према процени једног полицајца, на протесту је учествовало између 300 и 400 људи.

Из полиције наводе да су препречили пут новим демонстрантима који су желели да се прикључе протестима.

Они су саопштили да ће се акција наставити до касно увече и позвали све учеснике да се врате својим кућама.

Мјере карантина у Енгелској ће бити на снази до 2. децембра.

(Б92/Индеx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Горан

29.11.2020 08:58

Тако је.Бар нешто паметно из Енглеске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

29.11.2020 09:12

Код нас је мирно, народ истински вјерује у корону и епидемију. Народ вјерује режиму, нарочито Шеранићу и Зељковићу. Народ овде подржава све мјере, и маске и забране..апсолутно све. Стиче се утисак да овде народ притишће надлежне органе да се уведу још ригорозније и још драстичније мјере. Народ овде жели тотално затварање и хапшење и кажњавање свакога ко крши мјере. Стиче се утисак да се надлежни органи тешком муком опиру народу, народ их притишће. Овде ће пре надлежни органи изаћи на улицу да протестују против мјера које предлаже народ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА СКЕПТИК

29.11.2020 09:32

ТАЦНО. ОВДЈЕ ЈЕ НАРОД ТОЛИКО ИСПРАНОГ МОЗГА ДА ВЛАСТ КАЗЕ ,,ТРЕБА ХОДАТ НА ГЛАВИ,,. ПОЛОВИНА БИ ПОКУСАЛА ДА ТО РАДИ. У ЕВРОПИ НАРОД МИСЛИ СВОЈОМ ГЛАВОМ, ЗБОГ БОЛЕСТИ ЦИЈА ЈЕ СМРТНОСТ ОКО 1% ТРЕБА ДА СВЕ ПРОПАДНЕ. КОД НАС ЉУДИ ВОЛЕ ДА УМРУ ОД ГЛАДИ НЕГО ДА СЛУЦАЈНО ДОБИЈУ КОРОНУ. СВИМА ТЕЛЕВИЗОР УМЈЕСТО ГЛАВЕ НА РАМЕНИМА.