У Паризу отворени фризески салони, редови за шишање

- Парижани су данас стајали у редовима испред фризерских салона и берберница, али и продавница поклона и божићних декорација након што је Француска дјеломично ублажила мјере блокаде због вируса корона.

Свијет 28.11.2020 | 16:04
У Паризу отворени фризески салони, редови за шишање

Продавнице ципела, одјеће и играчака поново су отворене послије блокаде уведене 30. октобра и која ће трајати до 15. децембра. Барови и ресторани остаће затворени до 20. јануара.

"Данас имамо људе који су чекали седмицама, а неки тек данас долазе како би лијепо изгледали за Божић, јер никада се не зна шта се касније може догодити", рекао је Реми Тор, берберин из центра Париза.

Берберин у западном дијелу Париза рекао је да, иако има онлајн систем заказивања, људи стално долазе без резервације и чекају у редовима испред. "Према актуелним прописима, они не могу да чекају унутра", рекао је он.

Као један од услова за поновно отварање, Влада је смањила дозвољен број људи у продавницама.

Много малих фирми и власника жали се да је тешко радити по новим прописима и кажу да је промет мањи, јер клијенти чекају до "црног петка", који је помјерен за 4. децембар.

Замјеник градоначелника Париза Емануел Грегоар рекао је да ће градоначелник Ан Идалго разговарати са малопродајним фирмама да им се омогући рад недјељом како би надокнадили нешто од онога што су изгубили.

"Ова година биће катастрофална за све, али ако желимо да надомјестимо штету децембар ће бити од кључног значаја", додао је Грегоар.

Продавнице већ могу да раде до 21.00 час да би примиле више купаца и донекле надокнадиле губитке.

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар