Станивуковић пружа руку Радојичићу

Драшко Станивуковић каже да се уопште не труди да придобије скупштинску већину у Бањалуци јер не жели, како каже, да се бави политичком трговином. Обећава другачији концепт рада у граду и нуди сарадњу свима, па и Игору Радојичићу.

Република Српска 27.11.2020 | 17:00
Станивуковић пружа руку Радојичићу

"Ако будем сједио с људима и странкама појединачно и шићарио да ли ће на ову или на ону страну то је и даље политичка трговина. У овом тренутку са таквим приступом знам да бих могао доћи до скупштинске већине, али та политичка трговина пуно кошта и сав новац који бисмо требали дати за грађане морао бих издвојити за политичку трговину и ухљебљивање појединаца", казао је новоизабрани градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић у интервјуу порталу мондо.ба,

Упитан када је у питању градска власт у Бањалуци, којег политичара, начелника одјељења, директора институције или предузећа бисте издвојили као неког ко је радио свој посао квалитетно и с ким бисте сарађивали, Станивуковић је мишљења да је Радојичић (Игор) поједине сегменте у граду радио изузетно квалитетно.

"Знам да је био вриједан, да је радио много и да је по природи радохолик. То су чињенице и човјек од таквих ствари не треба да бјежи. Кључ његовог пораза јесте режим којем припада и огромна толерантност на све аномалије на које је пристао, иако неке није директно извршавао, али ћутањем је био саучесник", каже Станивуковић и додаје да га народ није казнио зато што ништа нису радили,.

"Бањалука га је казнила зато што је ћутао на криминал, корупцију, запошљавање, не само у граду, него много шире, а био је потпредсједник једне такве организације. У том смислу, ја раздвајам одређене ствари код господина Радојичића: једно је да је показао систематичност, посвећеност, да постоје одређени видљиви резултати, а с друге стране све ове ствари на које се ћутало, а с треће стране недовољна посвећеност радним мјестима и привреди", казао је Станивуковић.

Он даље наводи да је његов задатак, као некога ко је добио улогу првог човјека града, да од свих људи који желе да партиципирају узме оно најбоље.

"То су одређене праксе које бих волио, ако господин Радојичић има намјеру да и даље уложи у овај град по питању одређених ствари које су заиста видљиве. С друге стране то не би значило да ће недостајати свих оних квалитета које је мој тим показао, а то је да смо спремни да искоријенимо криминал, корупцију, зауставимо тајкуне. На том трагу, ја не затварам врата и вјерујем да сваки Бањалучанин то мисли", казао је Станивуковић.

Он каже да ни са ким неће преговарати око евентуалне скупштинске већине јер води другачију политику.

"Ако будем сједао с људима и странкама појединачно и шићарио да ли ће на ову или на ону страну то је и даље политичка трговина. У овом тренутку знам да бих са таквим приступом могао доћи до скупштинске већине, али та политичка трговина пуно кошта и сав новац који бисмо требали дати за грађане морао бих издвојити за политичку трговину и ухљебљавање појединаца. То је политика прошлости и са таквом политиком је Бањалука завршила бирањем мене за градоначелника", казао је Станивуковић.

Ми смо понудили, каже он, ширу платформу, ако то људи схватају, а кад кажем људи, мислим одборници.

"Мјеста има за сваког човјека који хоће да ради поштено. Пријавите на конкурсе најбоље начелнике, најбоље директоре, најбоље људе из било које области и нека се покажу најбољи на конкурсу нећу их питати низашта друго. Тако можемо изградити град, тако можемо престати да шићаримо на позицијама и функцијама и да запошљавамо страначки. То је један велики искорак и то нико прије није урадио", казао је Станивуковић.

(БН) 

Коментари / 79

Оставите коментар
Name

Реган

27.11.2020 16:52

Ја подржавам овог момка,јер знам да је поштен,и да је искрен за разлику од секте која је све супротно.Имаће пуно проблема са криминалцима који су дошли и окупирали наш град,али издржаћемо и побиједићемо јер нас је више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хммм

27.11.2020 17:22

...ако со ти постен ,и он је.

Name

Ре

27.11.2020 17:47

А како ти то знаш? Зар не треба пустити времену да покаже

Name

ВРС

27.11.2020 18:28

Браво Драшко!!! Свака ти част за сваку изговорену ријеч!!! Тако нормалан човијек говори и ,ја мислим да је тебе само драги Бог послао да наш народ извучеш из канџи простаклука и кулучења “биједнога” народа РС!!!

Name

Ре Реган

27.11.2020 18:28

Потпуно сте у праву , сваки дан човјек улива наду у боље сутра у овом времену у граду какав је наш град са оваквим лоповима нељудима треба имати толико снаге да се попнете на брдо. Свака ти част Станивуковићу !

Name

Горан

27.11.2020 19:33

Оно цега се ја пласим је да Станивуковиц као градонацелник Бања Луке неце имати подрску [ ни материјалну ни моралну] из земаља западне Европе а ради његове јавно дате изјаве да он [Стнивуковиц] не подрзава суд у Хагу и не признаје његове пресуде

Name

XXX

27.11.2020 21:02

Ако је постен поведи га нек ти ј..е матер И децу.

Name

Ана

27.11.2020 16:54

Браво ,Станивуковицу све бас тако,Радојциц је био под цизмом Милорада Додка унистиваца српства и морао је сваки његов задатак да испуни или би био уцијењен,јер Додик је себи умисли много тога..Радојциц је био приморан и уцијењен да ради како налазе Додик исто као сто то раде Зељка (БИСЕРКА) и Радован Висковиц они су само на папиру а з све се пита Милорада ...јЕДНА СТВАР СТО ДОДИК НЕ СВАЦА АЛИ МОРАЦЕ ДА СВАТИ ДА ЈЕ ЊЕМУ ДОСАО РОК ТРАЈАЊА И ДОСЛЕ СУ СМЈЕНЕ ИСТЕ ОНЕ КАО КАД ЈЕ ОН ДОСАО НА ВЛАСТ А ОН ТО НАЈБОЉЕ ЗНА КАО ЈЕ ОН ДОСА НА ВЛАДАВИНУ Е ТАКО ИСТО САДА ПАДА ОН..Смо сто се мало промијенило вријеме сада са његове позиције иде се на робију јер Америцка црна листа много тога говор и зато се он узалудно бори али безуспјесно крај владавине треба само да куцне цас и готово..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ана с(Х)вата

27.11.2020 17:17

Неписменост ти није најлошија страна. Везивање српства са корупцијом ти је лошија.

Name

Ненад

27.11.2020 18:05

По цему је Радојциц морао да испуњава Додикове захтјеве.То је нормално и позитивно од Драска сто пруза руку Радојцицу,али не правите од Радојцица зртву јер ни у ком слуцају Радојициц не мозе да буде зртва.Радојциц је бивси градонацелник и то је све Драско је нови градонацелник и треба му дати подрску.За мене лицно позитивна страна и треба да се цува новинарских и других подметања поготово сто се тице прослог и других ратова.Лицно неби одговарао на провокативна питања о нецему у цему нисам уцествовао.Само напријед Драско пусти те гавранове којима је Сренрбреница и све сто се десавало у прослом сукобу императив док омладина бјези главом без обзира из свих градова.

Name

Ре Ненад

27.11.2020 19:18

У праву сте. Радојичић је радио оно што је сматрао да треба. Нема ту никаквог пребацивања на друге. Ако није могао “бити свој”, требао је дати оставку.

Name

Приједор

27.11.2020 16:54

Зивотна ми је зеља да те лицно упознам. Млади а велики цовјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

27.11.2020 17:11

И молим неког да ми испуни ту зељу да га лицно упознам.

Name

Бања Лука

27.11.2020 19:38

Тако је пусти рат...доста је те прице, нека те не увлаце у то. Само издрзи у томе сто прицас па како буде буде. Али ако устрајес народ је спреман и зељан промјене

Name

Ре

27.11.2020 20:12

Полако,сачекајте барем пола мандата да одради па се упознајте.Можда ће те бити мање разочарани.

Name

За Ре

27.11.2020 20:37

Неце бити разочарења. Не сумњам у њега.

Name

Ре

27.11.2020 23:06

Па бас је то лако кад одес у тоилет немој пустат воду игледај га до миле воље

Name

100 %

28.11.2020 06:00

Осјећам да овај млади човијек има каризму и позитивну енергију осјећам да може много тога да промијени

Name

борац

27.11.2020 16:56

Врло паметно подјела у РС је била близу градјанског рата и треба неко нормалан да то заустави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данко

27.11.2020 21:28

По мом мишљењу,Радојичић је вјероватно најнормалнији И наизглед најпоштенији СНСД политичара ако бисмо гс поредили са Бајом,Спирицем,Шкрбићем И осталом мафијом.Штета за њега што није промијенио политички дрес.Свака част Драшку,његов избор даје мало свјетлости на крају овог дугог тунела.

Name

А ко су они

29.11.2020 21:05

За Ре у WЦ сољи мозес само себе да гледас кад пустис воду.Па зар те није срамота својих година због таквих коментара? Пратим коментаре неко вријеме наравно кад имам времена написем и ја неки али твоји и ових неких других сто су против Драска нигдје везе са нормалносцу.У цему је проблем?Ет нисам ни ја за Драска али сацекајмо да продје неко вријеме па це мо онда да коментарисемо дал је добар или не.Дал сте ви сви имали неку корист од садасње власти па вам смета Драско сто је најавио промјене или у цему је проблем...ма ајде бре

Name

Милан Бибић

27.11.2020 16:57

Лијепо рећено само треба у пракси све провести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

27.11.2020 17:00

Радојциц треба да оснује нови СНСд-е и неце требати куповати папке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.11.2020 17:10

Игор Радојциц није глуп и није криминалац ,мислим јесте приморан на све крими радње од стране Додика,он треба да оде у праву странку и са правим људима и освјетла свој образ док јос то мозе,није срамота..Ненад Несиц је цовјек који је намирисао пропаст Додика и његове владавине и повукао се на вријеме и на крају крајева постигнуце све оно сто код додика неби,неце цовјек да зиви од уцјена једног мафијаса..Било кад да се власт промијене Несиц поновоце да буде директор путева а код баје ту аферу је заврсио ,тако многи други паметни људикоји се баве непрљавом плитиком проналазе себи рјесења док је вријема јер послије је касно јер диктатура додика милорада пада за трен ..

Name

Оп

27.11.2020 17:32

Тацно Радијициц је постен умерен образован али није могао другације него по наредену радио нека се он опоравио И нека оснује нову странку сви пистени це преци нему сретно му било

Name

Пешикан

27.11.2020 17:33

ИГОРЕ ПРАВИ СВОЈУ ПАРТИЈУ 70% СНСДа,ЋЕ ОДМАХ ПРЕЋИ.

Name

Црвени је прослост

27.11.2020 17:35

Заболе ме за црвеног

Name

Домаци странац

27.11.2020 17:37

Молим вас без оснивања било какве партије која у своме имену садрзи СНСД, одмах сам против.

Name

Ре Оп

27.11.2020 19:21

Шта је чекао до сада? Имао је шансу да се одвоји. Није је искористио прије неколико година из њему знаних разлога и сада то долази на наплату. Прави лидер мора да покаже одлучност, иначе остаје полтрон и потрчко.

Name

Бранко

27.11.2020 17:10

Молим новог градоначелника да испита спрегу УРБИС центра (криминалног клана) који је по вољи криминалаца и тајкуна правио нацрте планова, посебно за нови мост код Долца гдје на име моста гурају криминалне пројекте грађевинским инвеститорима. Радојчић је исти криминалац као и они. Све на поновну ревизију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

27.11.2020 17:18

Драско, добро размисли о свему. Не хвали се превисе поразеним противником и не доноси одлуке пребрзо. Сјети се своје изјаве "да напокон мозес уци у опстинску зграду да ме полиција не избаци"-немој то тако лако заборавити,обице ти се о главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.11.2020 19:22

Тако је. Сјети се шта су ти радили. Не треба да им враћаш истом мјером али их заобиђи.

Name

Крајишник

27.11.2020 19:43

ре Крле тако је!!Игор треба да је прошлост,а Драшко је добио гласове свих нас баш из разлога што им је свима из СНСД-а показао да може другачије,а сад нек понуде најбоље начелнике,директоре??!Одмах је погазио своју ријеч да ће доћи људи не страначки и школовани,а не поново СНСД ухљеби!!Ако овако настави разочарат ће све поштене људе и Бања Луку која га је подржала!!

Name

Ре

27.11.2020 23:12

Нема он ста да мисли зна он да је нико И ниста без вецина па се додворава њега це се питат као И мене

Name

Радован

27.11.2020 17:28

Живио Градоначелник да нам је још таквих младих људи можда не би ни бјежали.Поздрав и пуно успјеха режи секту све им јебем.Ко јебе Радојчића кад је дозволио да га баја шамара.Да не би тебе да их ниси начео зави нас секта у црно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сабери се

27.11.2020 17:35

Сабери се , и нехвали га. или се повуци у његову корист Засути и поцни радити несто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.11.2020 19:12

Слажем се, превише прича Драшко превише се смије, и превише игра политику попуштања, то баш није нормално. Драшко вријеме је да почнеш нешто и да радиш

Name

Влад Тепеш

27.11.2020 17:38

Дај мали не с**и више. Побједио си га сада ради, а не сажаљевај противника. Ако ти је добар води га кући или му препусти мандат. Ниси ти изгледа за ово док ти кукаш за Љигором

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

27.11.2020 17:40

Ово ако је цитиран Станивуковиц, свака му цаст. Какво стасавање у дрзавника. Клинац сад има елементе дрзавника. Гостујуци ових 10 - ак дана у разним Тв емисијама, види се његова искреност, зрелост, и стварна зеља за бољим сутра. И 100% је у праву за Игора. Игор је доста урадио за Бања Луку. Једини проблем је сто није био одвазнији за неке ствари. У овом моменту сигурно би била добра нека врста сарадње Драска и Игора (не политицке) у процесу управљања градом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.11.2020 19:23

Не претјеруј.

Name

ре

27.11.2020 20:41

Ста је то Игор урафио за град НИСТА,крузни ток није град за владавине њега и газде му у БЛ је све унистено

Name

Ре

27.11.2020 22:26

Ста је то урадио? Колико је остетио Бл.? Са станбеном мафијом,сто је тузекао омладину,сто је наредио да се дуње ваде...? Никакав он није цовјек.

Name

цолд хеарт

28.11.2020 05:47

државник????? Колико ти " мастера" имаш билмезе ???

Name

Сале

27.11.2020 17:40

провидан потез хахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

27.11.2020 17:48

ОВАЈ ДЕЦКО ЈЕ ПАМЕТАН ПАМЕТНО РАЗМИСЉА НЕМА КОМПЛЕКС КАО ВЛАДАЈУЦИ И СВЕ ЈЕ ТАЦНО РЕКАО СТО НАРОД МИСЛИЗАТО ЈЕ ДОБИО И ДОБИЈАЦЕ СВЕ ВИСЕ ГЛАСОВА И КО СЕ ДВОУМИО ОКО ЊЕГА САД КАД ВИДИ СТА ДОДИК И ВЛАДАЈУЦИ РАДЕ НАТОДУ КАЗНИЦЕ ГА 2021 НАРОДНА ЈЕ ЗАДЊА ДОДИК ТО МОРА ДА ЗНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деко

27.11.2020 17:58

Ето видиш драшко жалим што сам ти дао глас, а био сам ријешио да не излазим на изборе , јер немам за кога гласати, ал ме други повуче да гласамо за тебе и шта сад опет је главни СНСД у БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

27.11.2020 17:59

БуРЛЕ НЕ ТРЕБА ПРАВОСЛАВНОМ НАРОДУ ЗНАЦИ НЕ ТРЕБА

ОДГОВОРИТЕ
Name

митар

27.11.2020 19:47

каквом православном народу.мани се религије друзе,зар ниси до сад сконтао да је то највеца лаз

Name

Куљани

27.11.2020 18:06

Па да је Радојиц ваљо народ би га подрзо.Љигавац само воли паре и због њих цути био би спреман и гузицу баји дати за паре.То би ти била капитулација Драсно и погазио би своје принципе за њега су туњице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љута гуја мицо мој

27.11.2020 18:38

Одлицно рецено!

Name

Ко зна

27.11.2020 20:38

Мозда је и дао?

Name

Дуyо

27.11.2020 18:08

Да нецес и дјаволу прузит руку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гyо

27.11.2020 18:09

Фино дизес оног ко не постоји висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како мислиш

27.11.2020 19:09

не постоји???Нешто си побркао у глави.Хоће то од превише мржње.Игор је школован,јако паметан,одмјерен и културан човјек.У сваком друштву,и са сваком власти он ће имати неко своје мјесто у друштву.И чисто сумњам да би се он укључио у ову Драшкову играрију и манекенисање.

Name

Хм

27.11.2020 18:14

Мозес ти њему прузити руку али да му вјерујес-Никад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеницан

27.11.2020 18:31

пуно среце млади цовјеце и некате среца прати

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

27.11.2020 18:37

Ако је ово мамац да разбије црвену секту ,онда подржавам.Али Радојићића не хвалите молим вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

матан

27.11.2020 19:36

Немој признавати људе без достојанства, који су прецутали самарање бајино, сјетите се дзомбица, 2 пута је попио батине од баје, он би најрадије да бије и народ који га не подрзава, мора се одбацити батнајање.

Name

Драшко

27.11.2020 18:44

Једино рјешење да се прекине трговина (не)људима-папцима је да мандат припада странки а не посланику. Ако се неком мијења политичка опција нека да оставку и пређе у други табор и нека остане без мандата. Овакво политичко рјешење одговара богатим странкама типа СНСД која има ресурсе у својим рукама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.11.2020 19:26

Игор радојициц Има веце И боље квалитете од бисерке И додика.добро је радио посао Али није могао од примитиваца Јос боље,треба да оснује своју партију јер је изнад бисерке И додика по памети Али морао је њих слусати ста му наредјују .Или диспецера Који незна једну реценицу да састави И Који завија као вук кад прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ништа ново

27.11.2020 19:26

Убрзо ће и Додику пружити, јер су исти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корлеоне

27.11.2020 19:28

Залицемо ми за Радојцицем кренуо је како треба а од сад це мо бити на цекању и то сви пројекти има да стоје на мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОР

27.11.2020 19:49

Овај мали је додик јуниор,запамтите ста сам рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Гор

28.11.2020 09:57

И Ја то говорим али ме нико не слуса

Name

милл

27.11.2020 19:50

Радојциц је могао дати оставку и изаци из додине странке. Да му је било до цасти и образа морао је то урадити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучки берберин

27.11.2020 20:43

Ово за еx градоначелника треба и може се схватити само као пригодна куртоазија. И ништа више ни другачије. Нека само помисли како би се еx градоначелник понио према њему да је којим случајем побиједио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали је натионалисера

27.11.2020 21:39

Мозе бити само Горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

шта ја знам

27.11.2020 21:49

У Шамцу је прије 4 године изабран начелник из НДП а формирала се скупштинска већина на челу са СНСД. Три мјесеца је била кохабитација и немогућност договора између начелника и скупштине па је начелник превео неколико одборника на своју страну и формирао себи лојалну скупштинску већину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драско

28.11.2020 08:17

МА шта ти је за Игором човече, гледај своја посла.Да ли те народ изабрао да будеш градоначелник или да будеш неки мировњак.Ниси Ти, ако ти нешто значи, смјенио Игора, већ МИ -народ!

Name

Ухх

27.11.2020 22:28

Колико је ваљао,тако је на изборима просао. Доле црвена секта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пива

28.11.2020 06:25

14

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пива

28.11.2020 06:26

Само напред Драско сви смо уз тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раца Ракита

28.11.2020 14:31

Никад нецу заборавити кад је рекао да мора да се исели из БИХ због претњи а он не зиви у БиХ. Он не зна ни где зиви. Никаф нецу заборавити кад је изговорио ја сам Слагиран, уместо слогиран. Никад нецу заборавити како је пљувао борце који су стварали РС, никад нецу заборавити како исмева људе са цланским картама. Брука и срамота. Јадна си БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

28.11.2020 15:51

Ваља зато и постоје избори.Сада је готово мора да се пусти да покаже ста зна.Народ је већински хтео,њега и завршена ствар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боx

28.11.2020 19:05

ма каква рука њему....не ради то...такви за пример и наук морају у затвор...коју би послао поруку Драско...да полтрони и људи без става и мисљења могу и с тобом...не ради то...толико је младих и зељних да се боре за свој став и своје знаје...њима трева да будес предводник онај који це им прузит сансу... Радојициц...па наравно...на стуб срама и пред суд...нек ти је са срецом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма јел.....

29.11.2020 15:01

Бивши градоначелник је дио кринално политичког ланца, дакле, да ли је нешто морао или не потпуно је ирелевантно, он је дио оног што се зове криминал. Дати му руку сарадње исто је што и амнестирати га од свега оног што је починио до сада. Сјетите се само његових маневара у вези скупова Правда за Давида и много тога другог још. Мада мали као нови градоначелик одавно има неке хијене око себе које настоје да му се приближе, ал он то не види. Једна од њих је Зељка Перишић (самопромовисана мајка дјетета са посебним потребама). Па нек види шта ће ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.11.2020 16:55

Свака ти је на мјесту. Имаш право, нека нови градоначелник види, позабави се дотичном Жељкицом Перишић, нека сазна како је остала без старатељства над сопственим дјететом својевремено, а води удружење, како је прала и пере паре преко удружења, тајо јој у СДС-у, и лобира за њу да је као "добро дјевојчицу" не прозивају, а она уз СНСД прихефтана, слизана. Окупила дјецу са посебним потребама експресно око хеликоптера да би опрала Додика за упућену критику од јавности у вези хеликоптерта и Цеце Ражнатовић. Невиђени смрад, увезала се у градској управи са Љубинком Драгојевић (Одјељење за друштвене дјелатности - свијевремнео начелник одјељења са рекордно кратким роком трајања), па рука руку мије, директорком Центра за социјални рад , а ова опет у фамилијарном односу са Игором Радојичићем. Све јасно криминална тракавица у социјалној сфери. Овоје само дјелић "добрих дјела".......

Name

Лазо

29.11.2020 17:12

Па тај Радојициц те звао скакавцем! Значи немаш кадар ни знање па ти је потребан Радојичић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

30.11.2020 09:50

Хахах. Сад се види да је мали неискусан. Да му треба неко, ко це да му показе како се то професионално ради. Краде,пљацка,лазе итд. Знаци опет у коалоцији са Додиком. Додик је БАБО

ОДГОВОРИТЕ