Протест у Брчком: Одузели сте нам право на живот!

Поново протести у Брчком. Угоститељи незадовољни одлуком Владе Брчко дистрикта да затворе угоститељске објеке, због погоршане епидемиолошке ситуације, поручили: Одузели сте нам право на живот, тако што сте нам одузели право на рад.

Босна и Херцеговина 25.11.2020 | 14:38
Протест у Брчком: Одузели сте нам право на живот!

Неколико дана након одржаних протеста у Брчком, угоститељи опет подигли глас против уведених мјера о затварању угоститељских објеката.

“Одузимајући право на наш рад, ми морамо гледати своју дјецу гладну. Она данас нису гладна, јуче смо и прекјуче можда нешто имали, али сутра и прекосутра ће већ бити гладна. Ја као родитељ своје дјеце, и у име свих осталих родитеља, и због њих, нећу дозволити да ломим прсте пред својом дјецом кад ми буду тражили кору хљеба", каже Цвијетин Павић, радник у угоститељству.

Тражимо од владе, каже он, да сулуде мјере уведене, укину одмах, истог тренутка, да би слободан народ који има право на слободу и на живот могао да ради и да заради своје минималне дохотке од којих храни своју породицу.

Угоститељи  хоће само да раде да својим породицама и радницима обезбједе кору хљеба.

"Ништа друго нам не треба", поручују незадовољни угоститељи.

“Тражимо један хитан састанак са кризним штабом на који ће нам јасно дати одговоре. Ми тражимо од здравства Брчко дистрикта, ако располажу са неким бројем, да је у угоститељству заражено толико и толико особа, није проблем, ми ћемо све затворити. Али ми сматрамо да ми нисмо никаква пријетња, нисмо извор заразе, једноставно плаћамо цијену предизборних скупова, предизборних кампања”, истакао је Един Бећировић, радник у угоститељсву.

Како би они који су погођени овим мјерама били надомјештени за ускраћено, шеф Одјељена за привредни развој и директор Дирекције за финансије предложили Влади Брчко дистрикта приједлог о помоћи.

“Идеја је да то буде исплата бруто плате за вријеме у ком људи нису радили, са припадајућим порезима и доприносима али ћемо о детаљима знати онда када будемо припремали тај програм, радимо на томе и то ћемо у наредних неколико дана предложили влади”, рекао је Перо Гудељић, шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу.

Упркос обећањима да ће се проблеми ријешити, угоститељи не вјерују властима Брчко дистрикта.

(БН)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Ад

25.11.2020 13:53

По вама сте у праву. Мозда је најбоље ријесење затворити ковид болнице, а ви радите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

луд збу.нормалан

25.11.2020 19:10

ОКОЛНЕ ОПШТИНЕ НИСУ ЗАТВОРИЛЕ УГОСТИТЕЉЕ ПА ОМЛАДИНА ОДЛАЗИ У БИЈЕЉИНУ,ШАМАЦ,ЛОНЧАРЕ,ЛОПАРЕ,ЧЕЛИЋ.ИДР.БЛИЖА МЈЕСТА.Е ТО ЈЕ ПАМЕТ РУКОВОДЕЋИХ У БРЧКОН,НИЂЕ ЛОГИКЕ.......

Name

Добој

25.11.2020 20:13

Протестовати треба, али без маски. Са тим маскама као да говорите да вјерујете у ову Пландемију, а ако вјерујете, логицно је да се сви затворимо у куце. Размислите мало прије него маске ставите као брњице. Брњица се ставља слуги.

Name

Ре Добој

25.11.2020 21:03

Вама у Добоју су на очи ставили брњицу ови додикови па нама их у Брцко шаљете онако лијепе истетовиране и набилдане

Name

Ре луд збуњ норм

26.11.2020 04:51

Управу си , зато је банда из СНСД-а организовала да се са Лончара , Шамца окупе они који воле СНСД и кладионице у Брчком чак су послали и писмо намјере, гдје почиње Дистрикт ту нестаје сва логика и настаје само похлепа и грамзивост.

Name

Роб

25.11.2020 13:58

Није хумано да се иде у кафане људи умиру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.11.2020 14:39

Ти си роб у глави, залосно!

Name

РеРоб

25.11.2020 16:55

Закаци брњицу и под кљуц јавицемо ти кад све буде готово

Name

НОВОСТИ

25.11.2020 21:28

ВАЗНО ЈЕ ДА ЈЕ ВЛАДА РАСПИСАЛА КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ РСДНИКА У АДМИНИСТРАЦИЈИ У ОДЈЕЉЕЊУ ЗА СДРАВСТВО,А ЉЕКАРИ НА ИВИЦИ СНАГЕ.ПА СВИ ЗНАЈУ ДА ИМА ВИСКА РСДНИКА У АДМИНИСТРАЦИЈИ,А САД НА БЕЗИНУ ОРИМАЈУ СТРАНАЦКЕ АКТИВИСТЕ.И ОВИ НЕМАЈУ СРА ДА РАДЕ.ПОЛА ВРЕМЕНА СУ КУЦИ,ПОЛА РАДЕ,А ПРИМАЈУ ЦЕКУ ПЛАТУ.НИЈЕ ЦУДО СТО СУ ЉУДИ ИЗ РЕАЛНОГ СЕКТОРА У ПРОТЕСТУ.БИЦЕ И ВИСЕ.

Name

Ре новости

26.11.2020 04:55

Хаха траже докторе и сестре , нема их а док је таквих као ти биће и у Брчком а и у Ентитетима нам тако како је , пар газда скрецу пажњу исто као и онај са Вермонта удри по влади а и тада и сада са СНСД извлачио новац и сад треба ту тразити логику.

Name

Скептик

25.11.2020 14:01

По агенди се предвиђа да људи иду само радити и одмах послије посла се враћају кући. Ту ће да једу и спавају. И ништа више неће имати, ни забаву, ни кафану, ни свирке, ни спорт, ни путовања...Спорт ће можда оставити због кладионица али само преко ТВ, ништа уживо! Тако да се полако сви спремимо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцко

25.11.2020 14:08

Цвијетин Пајић радник у угоститељству па човјек избацивац( пола живота провео у затвору) човјек СНСД- а организује за тајкуне протесте а не за раднике , заједно са својим кумом, хуманитарцима (СНСД -Лонцари) ту нема ниједан радник који ради у угоститељству, провјерите зашто је на такав начин РТРС информисала и како и зашто. Промјене ће доћи са Драском а не са дилерима, рекетасима који раде за режимску банду поред тога сто су за изборе радили за два посланика СНСД-а Брцко и то сви знају а смрад честита дан државности на шта је Брчански СНСД спреман то је страсно. Поздрав за Бања Луку и Драшка чекамо те у Брчком ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.11.2020 15:07

Значи, угледан је привредник.

Name

Брцко

25.11.2020 15:37

Пајиц на платном списку Слобопрома , а као ради у интересу радника, Боба га плаца.

Name

Грунф

25.11.2020 16:23

Ти расклинка тајну групу "ТНТ". Шта ће рећи број један ?

Name

Ре Брчко

25.11.2020 19:07

Па зар тај привредник није са ПДП , цијела фамилија им је у ПДП , па зар они нас на Илићки не покрадосе за прелетача Уроша . Мафија ????

Name

Митар 2

25.11.2020 14:08

Због овако корумпиране власти треба сав народ дигнути на протесте и позвати све медјународне факторе овако се висе немозе ..зауставити једном коло лудака на власти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

25.11.2020 14:13

БРАВО МОЈ НАРОДЕ ДОБРИ!!!!СВАКА ЦАСТ!!!!СВАКА ЦАСТ НА ХРАБРОСТИ!!!!!ВИ СТЕ ЉУДИ И МОЦ...А МИ ОВИ ОСТАЛИ ЦЕ МО ДА ЦУТИМО..САМО ДОГОВОР НАРОДЕ МОЈ И КРЕЦЕМО СВИ ЗАЈЕДНО!!!!СВИ ОД ЈЕДНОМ!!!ПА ДА ВИДИТЕ СТА ЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јој

26.11.2020 04:57

Јој, јој попиј кафу или именуј .

Name

Брчак

25.11.2020 14:32

Ако је нормално да у кафићу од 20 метара квадратних буде од 30 -50 људи и да само конобар и санкиста носе маску радите по целу ноћ. Док газда задовољно трља руке, а гости заразе у незнању своје најмилије и успут неке познанике, ко је крив за пренос вируса ?!? Кривци су и квази политичари који се боре да њима буде боље, а народ је глуп јер је ишао на скупове и после на преприцавање уз кафицу у кафић. Ни тада није било маски по кафанама и одстојања, важан је профит. Радним данима пролазим поред школа и видим полупразне учионице, а кафићи пуни ко сибице. Ајмо сад ви који волите кафиће лупајте противкоментаре. Др Поздрав људима који мисле својом главом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

25.11.2020 15:08

Ре Брчак, Слажем се у потпуности и тврдим да су за овај талас епидемије, највише криве кафане и славља... Разумијем и угоститеље али боље је њима дати неку надокнаду него трошити силан новац на лијечење оболелих...

Name

Дура

25.11.2020 18:58

Па докторе гје сте били Ви И вам Слични да протествујете прије избора и сво ово вријеме док није било мјера, за што нисте изашли на улице и тражили да се мјере уведу, ако мислите да сте управу? Званицни податак за брцко дистрикт од марта умрлло 92 особе од короне(ако нису манипулисали са бројева),апогледјате колико је умло особа о други болести. У Бцком је од 1999 Год умло греском лекара сигурно исто толико, Светска здравствена организација је објавила 2019 да греском амбиланти И болница умре 2,6 милиона људи, и нико не пише и извештава о томе, а то су страшни податци, него на свим медијима само пројекат корона, да исправно пише Пројекат, зарад профита, гусњеа слобода НОВОГ РЕСЕТА И новог система који долази. А Ви докторе и вама слични маске и растојање па на контрамитинг овоима угоститељским радницима.

Name

Гдје

25.11.2020 20:43

Да ми је знати гдје се тај кафиц налази? Тамо гдје ја идем 50м2, нас 10 са конобарима и куварицом.

Name

Зага

25.11.2020 14:37

ЊИМА ВЈЕРОВАТИ,БИЛО БИ СУЛУДО,НАВИКЛИ ПЛАСИРАТИ БАЈКЕ,АЛИ,У ТА СТИВА,НИ ЛУД ВИСЕ НЕ ВЈЕРУЈЕ.НА УЛИЦУ,НАРОДЕ,НЕ САМО УГОСТИТЕЉИ.СВИ НА УЛИЦЕ ДО ОСТВАРЕЊА СВОЈИХ ЉУДСКИХ ПРАВА!!!ДОСТА ТЕРОРА И САМОВОЉЕ ВЛАСТИ КОЈА РАДИ И КРАДЕ САМО ЗА СВОЈ ИНТЕРЕС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

25.11.2020 14:50

Сав свијет треба да изиде на улице и све ове лопове похапсит кои подрзавају вјерују у корону и измисљају неке нове мјере

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоој кад цујем

25.11.2020 19:32

као толико воле своју породицу и постенрад па се извлаце на породицу и трбухом за крухом. кази одмах навиако сам на дзепарење и то ми недостаје. сви сте се винаграбили на вријеме

ОДГОВОРИТЕ