Дритану Абазовићу пријети регионални криминални клан?!

Уколико не нешто деси Дритану Абазовићу или неком од чланова његове породице директну одговорност сносиће директор Управе полиције Веселин Вељовић и остали челници сектора безбједности.

Регион 24.11.2020 | 18:20
Дритану Абазовићу пријети регионални криминални клан?!

"Имамо информацију да један регионални криминални клан жели да угрози његов и живот његове породице", тврди Микић

Уколико не нешто деси Дритану Абазовићу или неком од чланова његове породице директну одговорност сносиће директор Управе полиције Веселин Вељовић и остали челници сектора безбједности.

То је на конференцији за новинаре саопштио извршни директор Грађанског покрета УРА Зоран Микић.

Он је казао да овим "не желе да дижу панику".

"Ми не желимо никога директно да оптужимо и цртамо мете желимо само да обавијестимо јавност о догађајима", навео је Микић.

Навео је да је од 30. августа до данас Абазовић имао више десетина пријетњи преко друштрверних мрежа, упућених телефоном, да је било окупљање испред његове породичне куће у Улцињу.

"Имамо информацију да један регионални криминални клан жели да угрози његов и живот његове породице", тврди Микић, додајући "да је у све то укључен држављанин Црне Горе који не борави у Црној Гори".

Казао је да се не ради о клановима из Котора, већ да је у питању регионални клан.

Навео је и да према њиховим информацинама црногорске и регионалне агенције за националну безбједност провјеравају ове информације.

Поручио је и да "ниједан криминални клан, формални или неформални центар моћи неће бити јачи од државе".

Микић је на конференцији за новинаре казао и да је ГП УРА тражио од Агенције за националну безбједност и Управе полиције да ураде процјену безбједности Абазовића.

"На дописе упућене 3. септрембра до данас ми нисмо добили званичан одговор", рекао је Микић.

Додао је да су обавили разговоре са службеником АНБ-а Луком Булатовићем и помоћником директора Управе полиције Драгојем Благојевићем и да су их они обавијестили да не посједују информацију да неко жели да угрози имовину или безбјед Абазовића и његове породице.

Посланик Грађанског покрета УРА и потпредсјердник партије, Милош Конатар је казао да ништа неће поколебати Абазовића нити УРА у стварању демократске државе. 

Навео је и да "Управа полиције није нашла за сходно да се укључи на било који начин" у заштиту Абазовића.

На питање да ли то значи да Абазовић прихвата кандидатуру за министра унутрашњих послова, Конатар је одговорио да је "та могућност отворена".

"Отворена је могућност, али је то одлука мандатара. Поновићу оно што је рекао господин Абазовић да је спреман да стане на црту и да преузме одговорност уколико мандатар процијени да је таква могућност у овом тренутку потребна Црној Гори. Абазовићу не недостаје ни спремности ни храбрости за тако нешто", рекао је Конатар.

Огласио се и Кривокапић

- Пријетње Дритану Абазовићу су пријетње свему нормалном и прогресивном у нашој земљи, написао је на свом Твитер налогу мандатар за састав нове Владе Здравко Кривокапић.

"Црна Гора никада више не смије да буде држава у којој су у питање доведена основна људска права. Државни органи хитно да предузму све мјере заштите господина Абазовића, али и осталих грађана наше земље", написао је Кривокапић.

(БН/Вијести.ме)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Полиција

24.11.2020 18:05

ЦГ се изјаснила да нема сазнања о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцна РС

24.11.2020 18:17

Формирајте Владу и крените са чишћењем смећа, прво Мила на робију па све остале око њега. Започели сте посао, имате подршку и немојте изневјерити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јао,брале

24.11.2020 18:50

То се све кроји у београду,а сателити су у црној гори Кнезевиц и његови који хоце да Црну Гору врате у србију то су ти демократски избори који су били у црној Гори На целу са покојником Амфилохијем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ста сте оцекивали

24.11.2020 18:56

Људи врте милијарде и сад додје неки Дритан и хоце да поквари све...хе хе

ОДГОВОРИТЕ