"Деда Мразе, држи дистанцу, пери руке и носи маску"

Рестриктивне мере широм Европе условиле су да владе многих земаља дају инструкције свима који буду носили костиме Деда Мраза да држе дистанцу и да носе маске.

Занимљивости 24.11.2020 | 07:21
"Деда Мразе, држи дистанцу, пери руке и носи маску"

Власти земаља Европске уније се труде да омогуће грађанима да у кругу породице дочекају Божић и ублаже рестриктивне мере тако што ће дозволити да пет особа буде присутно у једном домаћинству за Божић, који већина Европљана слави 25. децембра, наводи Ројтерс.

Многи ће да открију планове ове недеље и размишљају на сличан начин, а то је да ограниче број људи на породичним окупљањима, док су неки фестивали отказани, попут немачког божићног маркета или Параде мудрих у Шпанији, наводи Ројтерс.

Белгијски премијер Александер де Кро је забринут због трећег таласа који би могао да уследи, након што је други почео да слаби. "Или ћемо прекинути трећи талас за Божић или ће трећи талас почети тог дана", рекао је Де Кро, који планира да слави само са супругом и двоје деце.

Белгијска влада је чак писала Светом Николи, односно, како на Западу зову овог свеца, Деда Мразу, који 6. децембра традиционално дели поклоне деци. "Деда Мразе, држи дистанцу, пери руке редовно и носи маску када је то неопходно", пише у саопштењу белгијске владе

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Скептик

24.11.2020 06:32

Пршти, пршти бела стаза,хебо дједа мраза..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

24.11.2020 06:51

Ово за белгијску владу је најјаце,писали деда мразу,хахахахах.Па ко води владу,да није дијете од пет година.Ја мислим да требају писати и зубиц вили да кад ноцу долази да остави поклон,да треба да носи маску и бе приблизава се пуно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

24.11.2020 07:00

Је ли то све до сада није морао да ради?

ОДГОВОРИТЕ