Звезда након драме срушила снове Партизана!

Кошаркаши Црвене звезде су после велике драме резултатом 86:85 победили Партизан у "вечитом" дербију 8. кола АБА лиге.

Кошарка 23.11.2020 | 23:20
Звезда након драме срушила снове Партизана!

Партизан је у хали „Ранко Жеравица“ на Новом Београду дочекао Црвену звезду пред празним трибинама због пандемије коронавируса.

Црвена звезда је сјајно отворила прву четвртину, погодили су чак шест тројки изабраници Саше Обрадовића и на тај начин убацили 18 од укупно 22 поена у том делу сусрета.

Тренер црвено-белих је променио велики број играча у првој четвртини, сви су добили прилику да играју, а на другој страни Партизан се прилично мучио.

Имали су двоцифрени заостатак, а онда су се на крилима Немање Гордића и серијом од 8:0 вратили у игру и смањили на 19:22 пред улазак у други квартал.

Офанзивни скок је био најјаче оружје Партизана у том делу меча, константно су мучили црвено-беле и из рекета поентирали без већих проблема.

Звездина предност се истопила чим је стао шут, Партизан је чак повео и имао "максималних +3" у тим моментима, када су из такозваног шпанског пикенрола имали неке запажене акције.

Поново је Звезду кренуо шут и вратила се у предност, а у последњих неколико секунди првог полувремена је прво Рочести погодио тројку, па онда Кори Волден краде лопту и погађа 9. тројку Црвене звезде у првом полувремену за 50:40 у њихову корист.

У трећој деоници је Звезда успела да убаци још пет тројки. Редом су погађали Кори Волден, Џордан Лојд и Марко Јагодић Куриџа, али на терен се није враћао Ленгстон Хол који је у првом полувремену доживео повреду препоне.

Партизан је почео добро, имао два сасвим солидна налета, али су неке нерезонске личне грешке и кашњења у ротацијама скупо коштала црно-беле, који су у последњи квартал ушли са минусом од 9 поена, пошто је Звезда водила са 74:65.

Изабраници Саше Обрадовића су нешто боље почели последњу деоницу, успели су да држе двоцифрену разлику прилично дуго и чинило се као да ће црвено-бели без већих проблема остварити победу, а онда су "полудели" Рашон Томас, Немања Гордић и остали.

Звезда је у овом делу сусрета имала 15 убачених тројки, а онда је Партизан направио серију највише захваљујући одличној одбрани пре свега Томаса и Мозлија и за трен ока је било 82:84.

После тајм аута Партизана, Раде Загорац шутира за три поена и погађа за 85:86, да би потом Рочести промашио последњи шут Звезде и Партизан је имао прилику за победу, али је Коди Милер Мекинтајер промашио тај шут и Партизан је изгубио.

Рашон Томас је играо 37 минута и постигао 19 поена, а на другој страни се истакао Џордан Лојд са 18 поена.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар