Ђоковић побиједио Зверева, пласирао се у полуфинале

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Завршног мастерса, пошто је у Лондону,у трећем колу групе Токио 1970, савладао Немца Александра Зверева 6:3, 7:6.

Тенис 20.11.2020 | 17:06
Ђоковић побиједио Зверева, пласирао се у полуфинале

Новак ће у суботу у полуфиналу играти са Аустријанцем Домиником Тимом, који је првопласирани у групи Токио 1970.

Ђоковић је од почетка првог сета диктирао темпо. Одиграо је савршено прва два гема, освојио осам од девет поена, да би затим повео са 3:0. Једини проблем, биле су две брејк лопте за Зверева у седмом гему. Новак их је неутралисао сервисом и затим је рутински завршио први део посла. Служио га је форхенд, било је мало проблема само са бекхендом.

Други сет био је веома узбидљив. Новак је спасавао и пропуштао прејк лопте у првом делу. А затим је Зверев почео да сервира веома сигруно, готово не дајући прилику првом играчу света да га угрози. У 12. гемова Ђоковић је имао и пропустио само две везане брејк лопте.

Зато се ирао додатни гем. А у њему,а као у осталом токм другог сета, велика борба. Од резултата 3:3. Новак је везао два поена и повео 5:3. Затим је Зверев погодио тежак ударац, али то је било све што је успео да уради. 

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар