Видић Фудбалском савезу: Доста више, срам вас било

Бивши фудбалер и репрезентативац Србије Немања Видић огласио се саопштењем у коме је критиковао руководство Фудбласког савеза Србије (ФСС) након неуспјеха у борби за пласман на Европско првенство.

Фудбал 19.11.2020 | 15:51
Видић Фудбалском савезу: Доста више, срам вас било

"Доста више! Имам потребу да кажем оно што ми је на срцу и поделим своје размишљање с јавношћу. Овај систем је деструктиван и краткорочан. Троши фудбалске раднике, прави фудбалере и тренере за кратку употребу, поставља људе на функције са сумњивим намерама. Цео систем ради у интересу менаџера и функционера, а не у интересу фудбала.

Дозвољава људима, благо речено са сумњивим биографијама, да зарађују огроман новац. Систем који смењује тренера који се пласира на Светско првенство?!", написао је некадашњи играч Црвене звезде, московског Спартака, Манчестер јунајтеда и Интера у писму достављеном медијима.

"Фудбалери и тренери су осуђени да сарађују с таквим људима, јер су, нажалост, они ти који одлучују о њиховој судбини. Уче децу да је за пут до успеха битно ко је твој менаџер, а ко тренер, јер квалитет није мерило, ни фудбалски, а ни људски."

"Такав начин функционисања креће од млађих категорија. Док играч дође у први тим он је научио све супротно од онога што би требало да му ствара емоцију и поштовање према дресу који носи (спортски и тимски дух, фер плеј, да најбољи игра...) Тек када се то буде променило онда ће сваки играч да се бори да игра у таквој репезентацији! Што каже наш народ: Како сејеш, тако и жањеш."

Видић је истакао да овакав систем траје већ дуги низ година.

"Кажу, увек су играчи и тренери криви, што је и логично, али не што нису добри фудбалери, већ лоши људи, неће да играју за репрезентацију. Ниједан тренер/селектор није ваљао у последњих 20 година, чак ни када се пласира на Светско првенство! Али њихов систем је и даље добар! Па из ког система је изашао тај кадар? Срам вас било!

Јављају се увек послушници који критикују последицу, а не узрок проблема и тако бране председника и трули систем од кога сами имају користи годинама, а не помињу 'успехе' које је постигао председник Савеза (нерегуларност првенства, неспортски односи Звезде и Партизана, самим тим поделе у друштву, продубио неповерење у српски фудбал и судијску организацију, да не причам о 'успесима репрезентације')", рекао је Видић и додао:

"Способни људи код нас у фудбалу су они који манипулишу системом и законом! Само их питајте одакле им новац и како су га зарадили! Док се то не промени - нема напретка! Баш ме интересује који ће следећи стручњак да се јави да брани такав сyстем", написао је у свом писму Видић.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Назалост

19.11.2020 15:16

тако је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

19.11.2020 15:20

велики цовјеце,свака цаст???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантелика

19.11.2020 15:21

Браво громадо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људино

19.11.2020 15:22

свака ти цаст !!! Све рецено против ФСС. Сви напоље цела УПРАВА. ПА ДА ЈЕДНОМ ГЛЕДАМО ПРАВИ ФУДБАЛ У СРБИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лака

19.11.2020 15:26

Ма свака ти је права. Браво Немања... У ФС Србије све лопови који о фудбалу везе немају....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раинер1893

19.11.2020 15:47

Свака цаст Немања. Све си рекао! ФС нула. Све дебили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знаш

19.11.2020 16:05

Волим фудбал али знаш колико је Немања битан сада у овој ситуацији око короне.

ОДГОВОРИТЕ