Исповест ванбрачног сина Стеве Жигона: Пред смрт ме молио да му опростим...

Прослављени глумац Стево Жигон, који је преминуо 2005. године, пре 48 година добио је ванбрачног сина Вида о ком се није ништа знало. Међутим, одлучио је да се огласи и да исприча своју причу како је он доживео одрастање и свог познатог оца.

Магазин 18.11.2020 | 22:11
Исповест ванбрачног сина Стеве Жигона: Пред смрт ме молио да му опростим...

Вид Жигон, који живи у Словенији, своју исповест објавио је путем једне Фејсбук странице, а прича је многима натерала сузе на очи.

"Године 1971. Стево Жигон је дошао у Љубљану, где је у љубљанској драми режирао Пигмалиона. Елзу Дулитл глумила је моја мајка Мета Вранич, тада веома млада, лепа и талентована глумица. Могло би се рећи, да сам се нехотице догодио као производ једне кратке романсе, између великог глумца и моје мајке, која се одлучила за мене упркос ситуацији, у којој је било очигледно, да ће се мој отац вратити кући у Београд, где је имао већ фамилију. Ја сам то сазнао, када сам имао 15 година, али нисам хтео да га потражим, иако је и он знао за мене, првенствено због тога јер сам имао очуха, који ме посвојио још као дете, а и због тога јер нисам знао како ће реаговати његова фамилија", почео је своју исповест ванбрачни син чувеног глумца.

"Кад сам сабрао довољно снаге да га коначно упознам било ми је 28 година. Одмах сам отишао у Београд, где су ме дивно примили, иако ниједан од чланова породице осим Стеве није знао да уопште постојим. Наредних пет година, од 2000. до 2005. године, кад је преминуо, долазио сам к њему у Београд и то су били изванредни тренуци, који се не могу заборавити. Један дан пре његове смрти он ме звао у Љубљану и питао ме да ли могу да му опростим што није хтео да ме пронађе, и кад сам му казао да га волим изгледало је као да је то једино што још треба да зна пре него нас остави. Још увек сам у блиском контакту са његовом ћерком Иваном Жигон, која је била и код мене у Љубљани. Иначе се од детињства бавим поезијом, зато сам написао песму о свом оцу Стеви Жигону, која је оригинално написана на српском језику. Укључена је у моју трећу књигу (која је баш због тога билингвална, моје песме је превела позната песникиња и моја велика пријатељица Ана Ристовић), која је заправо читава посвећена моме оцу. Сада ми је 48 година и имам три сина, који су сви веома талентовани за уметност. Живим близу Љубљане у Словенији", поручио је Вид Жигон.

Извор: Ало.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар